photos-app-icon-mac-610x597

Kako je lahko v aplikaciji Photos na Macu vedno vidno orodje za odpravo rdečih oči

#Nasveti
Jablan
2017. 03. 20.

Macova aplikacija Photos vsebuje zelo dobro orodje za odpravo rdečih oči, ki omogoča hitro delo pri odstranitvi bleščečih rdečih oči, ki lahko včasih nastanejo pri fotografiranju obrazov.

Je ena od zanimivosti aplikacije Photos, čeprav orodje za rdeče oči ni vedno vidno kot možnost, saj se zdi, da aplikacija poskuša ugotoviti, ali so rdeče oči na fotografiji in vam potem, če je potrebno, ponudi možnost orodja za odstranitev. To je razlog, da so nekateri uporabniki začeli misliti, da ta funkcija v aplikaciji Photos ne obstaja. Z malo truda se vam lahko orodje za odpravo rdečih oči vedno prikaže v aplikaciji Photos in s tem boste odpravili vse dvome o tem, če je funkcija na voljo ali če je uporabna za kakršnokoli fotografijo.

Dostop do orodja za odstranitev rdečih oči

To bo omogočilo, da bo orodje za odstranitev rdečih oči vedno vidno in vam bo nudilo hitrejši dostop.

  • iz aplikacije Photos v operacijskem sistemu Mac OS odprite fotografijo (ni potrebe, da je fotografija na kateri so rdeče oči, da bomo omogočili to orodje)
  • izberite možnost “Edit”
  • odprite “View” meni in izberite “Always Show Red-eye Control”
always-show-red-eye-tool-photos-mac

 

  • v stranski orodni vrstici za urejanje poglejte če obstaja novo vidno orodje “Red-eye”
red-eye-tool-mac-photos

Zdaj, ko je “Red-eye” orodje vedno vidno, ne bi smeli imeti v prihodnosti nobenih težav pri dostopu do orodja ali njegovi uporabi, če bo to potrebno.

Uporaba orodja za odstranitev rdečih oči je sila enostavna: samo izberete možnost odstranitve, kliknete na fotografiji na rdeče oči in aplikacija s skoraj brez napora opravi zelo dobro delo pri odpravi bleščečih rdečih oči.