imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kako dobri oblikovalci uporabniškega vmesnika bi bili?


Kratka, a zagotovo zabavna igra bo pokazala, če imate žilico za oblikovanje uporabniških vmesnikov. Boste lahko našli tudi tiste najmanjše neusklajene podrobnosti?

Dandanes je oblikovanje enako pomemben del spletne strani ali katere koli druge spletne platforme kot njena vsebina. Poleg dobrih veščin morate imeti tudi določeno znanje, da bi kar se da udobno in intuitivno uporabljali igro. Tisti, ki imajo oboje, se lahko pohvalijo z nazivom oblikovalcev uporabniških vmesnikov.

Seveda se lahko teh veščin naučite tudi vi. Na voljo je več zlatih pravil, kot so: razmiki, barve in robovi, ki jih uporabniki obožujejo. Dobri oblikovalci uporabniških vmesnikov to uporabljajo v svojih delih. Imeti dobro oko za te stvari pa je povsem druga stvar. Poleg ustvarjalnosti zahteva tudi oko za dobro estetiko.

Z igro Can’t Unsee lahko preizkusite svoje sposobnosti. Lahko opazite vzorce, harmonijo, poravnavo, črte in druge manjše napake? Vse to je prikazano tudi s pravili oblikovanja iOS-a, tako da imajo pri tem uporabniki iPhonov lahko nekaj prednosti. Vendar je večina napak povsem običajnih in preprostih.

Obstajajo tri stopnje (lahka, srednja in težka), vsaka stopnja ima 15 različnih primerov. V vsakem primeru bi morali primerjati dva na videz enaka dela uporabniškega vmesnika. Toda samo eden od njiju je pravilno zasnovan. In izbrati morate pravega. Ko izberete, boste takoj dobili povratne informacije, da boste vedeli, kje se je skrivala napaka. In potem – kot pove že samo ime – težave ne boste mogli več spregledati…

Preizkusi se v igri Can’t Unsee!

Vir: The Verge

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)