imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kako aktivirati temni način v macOS Mojave

Urednik

Čeprav smo pričakovali temni način v iOS, ga je Apple najprej predstavil v macOS. To je eden izmed najbolj spektakularnih sprememb dizajna v zadnjih letih. Pokazali bomo, kako se temni način omogoči, če ste se odločili preizkusiti razvijalsko beta verzijo macOS Mojave. V nasprotnem primeru bo treba na funkcijo počakati do jeseni.

Trenutni namizni sistem ima že funkcijo, ki se imenuje Dark Mode, vendar je v bistvu le majhen delček dejanskega temnega načina. Sedaj je končno predstavljen tudi pravi temni način.

Na to smo upali, pa tega nismo dobili.

Na žalost Apple ni izpolnil vseh naših želja. Temni način so predstavili le za macOS, želje in pričakovanja pa so bila usmerjena bolj na iOS. Izkazalo se je, da črna res pristaja macOS.

Za aktivacijo morate slediti le trem korakom:

  • Odprite System Preferences (nastavitve)
  • Odprite meni General
  • V delu Appearance morate izbrati temno sliko na desni

To je vse. Je pa sedaj odstranjena možnost polovičnega temnega načina. Torej, če izberete svetlejšo temo, Dock in menijska vrstica ostaneta svetlejša, ni ju več mogoče potemniti.

P.S.: Zaenkrat nimamo pojma, kdaj bomo dobili javno verzijo sistema, načeloma enkrat jeseni, upajmo, da ne bomo čakali predolgo.

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)