imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kaj je za večerjo? – Načrtovanje obroka in nakupovanje živil z vašim iPhonom


Če stojite pred hladilnikom in se sprašujete, kaj bo danes na jedilniku, niste edini! Že 10 minut na teden, ki jih prihranite z načrtovanjem obrokov, vam lahko olajša življenje. In katera aplikacija vam lahko pomaga pri tem, da imate vse večerje pod nadzorom?

Ne potrebujete doktorata iz višje fizike, da bi vedeli, kdaj in kje se časovno-prostorski kontinuum nevarno skrči. Tako je, vaša kuhinja ob 18:00. Vsaka minuta, ki mine, se zdi kot sekunda, nakupovanje v trgovini je skoraj nepredstavljiva naloga in seveda lačni otroci jokajo, čeprav so pred eno uro na skrito pojedli prigrizek.

Imate dve možnosti: spet poseči po špagetih, ki so vaša rešilna bilka ob 18:00, naročiti pico (če imate doma male požeruščke, ne naredite limonade, temveč filmski večer!). In ob že najmanj stotem gledanju Ledenega kraljestva se odločite, da se morate bolje organizirati in nikoli več posegati po špagetih, ki so bili do danes vaš izhod v sili. Tudi mi smo vse to že doživeli, zato vemo, kako vam je. Zato imamo za vas kar nekaj rešitev, ki vas bodo vodile v svetlo prihodnost domače kuhinje! Če se neprestano borite z načrtovanjem tedenskega menija, bodo te aplikacije sprejele kar nekaj težkih odločitev (ali pa kar vse) namesto vas.

Mealime

Preprost, zdrav in okusen način kuhanja doma, z 200 možnostmi osebnih želja, za vse vegetarijance, tiste ki imajo laktozno intoleranco in vse, ki ne marajo belušev (najdejo se tudi recepti za paleo, keto in fleksitarijansko dieto). Čas kuhanja – 30 minut. Na voljo je tudi izvoz seznama živil za lažje nakupovanje.

Aplikacija je zelo preprosta: izberete vaš prehranski načrt, označite alergije, stvari, ki jih ne marate, število porcij in… To je vse. (Aplikacija vas celo opozarja na načrt obroka!)

Svoje obroke si izberete za teden dni, se odpravite v trgovino in vsak dan kuhate le 30 minut. Odločanje ne bi moglo biti bolj vizualno: vidite lahko vrsto obrokov, ob katerih se vam začnejo cediti sline (lahko pa preprosto dodate svoje), med njimi izberete sedem najboljših, ustvarite seznam živil in označite izdelke, ki jih že imate (olje, začimbe…). To vam bo vzelo največ 10 minut. Nato pohitite v trgovino s podrobnim seznamom in celih sedem dni vam ne bo treba razmišljati, kaj bi jedli.

Vsak večer odprite recept z vsemi podrobnostmi (kuhinjski pripomočki, sestavine, navodila), skuhajte in postrezite s fantastičnim, zdravim obrokom. To je tudi odličen način za odrivanje novih receptov, sestavin in okusov. Načrtovanje tedenskih obrokov tako postane zabavno, zato je zaradi svoje neprimerljive uporabniške izkušnje, intuitivne navigacije in sodobnega dizajna dokaj hitro postala naša najljubša aplikacija.

Mealime je brezplačna aplikacija, pro različica pa ponuja ekskluzivne recepte, hranilne vrednosti in napredne filtre.

Pepperplate

Tudi ta aplikacija ponuja osnovne funkcije, načrtovanje obrokov in izvoz seznama živil. Če želite ustvariti lastno kuharsko knjigo, je to prava izbira za vas. iOS aplikacija je v veliki meri razširitev priljubljene spletne strani, katere najboljša značilnost je možnost vnosa lastnih receptov ali uvoz iz spletnih strani, tako da preprosto prilepite URL.

AllRecipes

Poleg tedenskega načrta, nakupovalnega seznama in vseh običajnih možnosti načrtovanja obrokov, videov in drugih funkcij, vam ta priljubljena aplikacija s 30 milijoni prenosov omogoča tudi tiskanje tedenskega načrta. Če potrebujete vizualni opomnik za vaše večerje, natisnjen tedenski načrt preprosto pritrdite na vaš hladilnik. Aplikacija bo z vsakim receptom, ki ga shranite (vsi recepti so na voljo v vašem profilu), spoznavala vaš okus in vam ponudila prilagojeno vsebino.

Epicurious

Želite poskusiti najboljše recepte iz kulinaričnih revij? No, Epicurious jih ima več kot 35 000, tako da ste z novimi dnevnimi obroki preskrbljeni za nadaljnjih 100 let, seveda pa so tu tudi nakupovalni seznami in vse priročne funkcije. Aplikacijo lahko najbolje opišemo kot vašo osebno gurmansko revijo, saj vključuje tedenske posodobitve, videoposnetke, mnenja, ocene in priročna škatla za recepte vaših najljubših jedi.

MealBoard

Skromna aplikacija, brez smeti in minimalističnega videza. Ta aplikacija vam pomaga pri uporabi sestavin, ki ste jih kupili za druge recepte, in vam priporoča obroke, v katere lahko vključite ostanke čičerke ali žajblja.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)