imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Je življenje težko? Privoščite si nekaj slanine!


Današnja igra dneva je včasih sarkastično samoreflektivna, včasih cinično kritična, včasih pa upraviči svoj črni pas v trolanju. Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo se nazadnje tako zabavali ob igranju igre.

Ko sem danes zjutraj pregledoval ponudbo trgovine App Store, sploh nisem pomislil na to, da bi našel tako odlično aplikacijo, kot je Bacon, ki je bila nominirana za igro dneva. Da, slanina. Ne, izbira imena ni naključje, igra pravzaprav govori o slanini.

In to v precej velikem obsegu! Na voljo je bingljajoča roka in rezina slanine, ki je narisana v Paintu. Dotaknete se zaslona in slanina pade v ponev. Zaslišali boste zvok cvrčanja in z drugim dotikom lahko slanino vržete v zrak, nihče pa ne ve, kje se bo ustavila…

Na primer, lahko se ustavi na Združenih državah Amerike. Ali pa v cevi sesalnika. Mogoče tudi v jutranji kavici. Na mački, psu, ali pa na Francisu Baconu? Domišljija ustvarjalcev res ne pozna meja. Obstaja nekaj meta nalog, ko morate slanino vreči v okno kamere. Ali pa na svojo iskreno recenzijo v trgovini App Store. Ali pa na svoj portret Mona Lise. Na voljo so tudi druge sarkastične naloge, ko morati slanino vreči na znak »Verjemi vase« ali pa v škatlo za glasovnice.

In ravno zaradi teh nalog je ta igra tako fantastična. Gre za terapijo, v kateri lahko mečete slanino vse povprek. Slanino lahko vržete na stvari, ki jih v življenju sovražite, na stvari, ki ste se jih naveličali ali pa na stvari, ki so preprosto smešne. Gre za preprosto, ponavljajočo se nalogo, v kateri lahko izklopite možgane, medtem ko se neizmerno zabavate.

Končno ste se seznanili s področjem svojega življenja, pri katerem vam ni treba iskati rešitev. Brez stresa. Pri tej igri ne morete storiti napake. Edina naloga, ki jo imate, je, da slanino postavite na določen predmet. Če vam uspe, bo vaš uspeh spremljala operna skladba.

Včasih je to tisto, kar potrebujete. Da vržete slanino na nekaj.

Prenesite Bacon iz trgovine App Store (iPhone, iPad, brezplačno)

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)