imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Je vaš Apple ID zaklenjen? Verjemite, niste sami!


Apple je iz neznanih razlogov zaklenil Apple ID številnih uporabnikov po vsem svetu. Pokazali vam bomo, kaj storiti, če ste tudi vi med temi nesrečneži.

Nedavno smo naleteli na zelo zanimivo sporočilo. Na eni od naših naprav se je pokazalo sporočilo, ki pravi, da je bil Apple ID zaklenjen iz varnostnih razlogov. Tega sporočila o napaki še nismo videli, zato smo morali globlje pogledati v srž same težave.

Na srečo je bila ponastavitev gesla učinkovita, zato temu nismo posvečali veliko pozornosti. Ko smo pregledovali današnje novice, se je izkazalo, da dejansko nismo med tistimi nesrečneži. Na Redditu in Twitterju se je pojavilo veliko uporabnikov, ki so se znašli v isti situaciji. V vseh primerih so bili računi nepričakovano zaklenjeni, tudi če so uporabniki imeli vklopljeno dvojno preverjanje prisotnosti.

Apple razloga za zaklep še ni podal. Vendar pa je na spletni strani, namenjeni podpori, objavljen članek, ki v prevodu pravi:

Če vi ali kdo drug nepravilno vnese vaše geslo, varnostna vprašanja ali druge podatke o računu, se vaš Apple ID samodejno zaklene za zaščito vaše varnosti in prijava v Applove storitve bo onemogočena. Ko potrdite svojo identiteto, lahko ponovno odklenete svoj Apple ID.

Upamo, da ne gre za ponovni poskus kraje naših podatkov. Če ste med nesrečneži, morate slediti korakom na Applovi spletni strani. Po obnovitvi gesla lahko nadaljujete kot običajno.

Če bomo dobili več informacij o tej temi, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)