imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Izdana je tretja javna beta za iOS 11.2

Grega

Torek je spet tu, kar sedaj pomeni dan za beto. Prispele so najnovejše verzije iOS, macOS, watchOS in tvOS, poglejmo, kaj prinašajo!

Približno dva meseca sta pretekla od izdaje iOS 11 in sistem je imel veliko težav poleg novih funkcij. Apple je do sedaj odpravil večino največjih problemov, z iOS 11.2 pa prihaja še minimalni popravki in optimizacije, tako vsaj kaže v beta verzijah tega sistema.

V novi beti:

  • je dodana ikona v desnem zgornjem kotu pri iPhonu X; sedaj imamo tam črto, ki nakazuje, da je na voljo Control Center (nadzorni center)
  • ko vklopiš Wifi ali Bluetooth se pojavi pojavno okno, ki opozarja na spremenjeno obnašanje gumbov
  • ko sta Wifi ni/ali Bluetooth izklopljena, je njuna ikona bele barve
  • Apple Pay Cash je aktiven, ima svojo animacijo v aplikaciji Wallet, pametne možnosti v iMassages in možnosti prenosa denarja v kontaktih. Ta funkcija je na voljo le v nekaterih državah.

iOS 11 vsebuje ogromno novih funkcij, recimo nov datotečni sistem, Drag & Drop možnosti, boljšo večopravilnost, aplikacijo Files, nastavljiv Control Center in še bi lahko naštevali. Sedaj čakamo na prvi večji popravek, ki bo prinesel manj novih funkcij, vendar to ne more pokvariti navdušenja. Tu je druga beta iOS 11.2

Čeprav nadgradnja ne bi smela povzročiti izgube podatkov, si naredite uslugo z varnostno kopijo podatkov vaše naprave. Kopijo lahko naredite na iCloud ali na računalnik s programom iTunes. Če gre za zelo pomembne podatke, svetujemo celo oboje.

iOS 11.2 je na voljo za naslednje naprave: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPad pete generacije, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9,7 “, iPad Pro 12,9”, iPod touch šeste generacije.

Tudi drugi sistemi so dobili javne bete za nadgradnje:

watchOS 4.2

Nova verzija watchOS vsebuje večinoma odprave hroščev in popravke delovanja. watchOS 4.2 je na voljo za vse beta preizkuševalce z katerimkoli modelom Apple Watch.

tvOS 11.2

Ta verzija odpravlja omejitve 4K HDR, ki so pestile nov Apple TV. Na kratko: nekatere naprave podpirajo Dolby Vision barve z nižjo frekvenco osvežitve. Apple TV 4K z tvOS 11.1 avtomatsko nastavi višjo frekvenco osvežitve in slabše barve. S to posodobitvijo bo lahko uporabnik sam izbral ali želi hitrejše osveževanje slike ali boljše barve.

tvOS 11.2 je na voljo za beta testerje z Apple TV 4k in Apple TV 4. generacije.

macOS 10.13.2

Tretja javna beta za macOS je precej standardna. Poleg popravkov hroščev tudi izboljšuje delovanje sistema. macOS High Sierra 10.13.2 je kompatibilna z naslednjimi Mac računalniki:

  • MacBook Pro – 2010 in starejši
  • MacBook – 2009 in starejši
  • MacBook Air – 2010 in starejši
  • iMac – late 2009 in starejši
  • Mac Mini – 2010 in starejši
  • Mac Pro – 2010 in starejši
Apple Inc. (AAPL)