imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Izbrišite aplikacije v iMessage

Grega

Ali imate v iMessage aplikacije, ki jih ne potrebujete? Pokazali vam bomo, kako jih lahko odstranimo.

V zadnjih letih se je iMessage znatno spremenil v smislu dizajna in funkcij. Ena izmed največjih inovacij so bile aplikacije za iMessage in celoten App Store namenjen le tej aplikaciji. To omogoča, da znotraj sporočil uporabljamo tudi aplikacije zunanjih razvijalcev. Te so različne, zelo popularne so različne nalepke, uporabne so tudi aplikacije od YouTuba, Googla in različne glasbene aplikacije.

V iMessage se prikažejo aplikacije, ki jih prenesemo posebej za iMessage, poleg tega pa se tam prikažejo tudi podaljški “večjih” aplikacij, ki smo jih prenesli na našo iOS napravo. Teh večinoma ne potrebujemo in če je temu tako tudi pri vas, jih lahko odstranimo iz iMessage. To storimo v petih korakih:

  1. Odpremo iMessage.
  2. Med spodnjimi ikonami podrsamo do konca v desno.
  3. Tapnemo ikono s tremi pikami.
  4. Tapnemo Edit desno zgoraj.
  5. Z drsnikom izklopito tiste aplikacije, ki jih ne potrebujemo.

S to rešitvijo bodo funkcije, ki jih redno uporabljamo postale bolj dostopne, tiste, ki jih ne uporabljamo pa bomo odstranili iz seznama. Če boste odstranili večjo količino ikon, bodo ostale postale večje.

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)