imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone XR ni najbolj priljubljen iPhone do sedaj


Vsaj ne med novimi modeli. Glede na Mixpanelove podatke so v vodstvu netradicionalni iPhoni. Vsaj za nekaj časa…

Tisti uporabniki, ki nasprotujejo vse večjim zaslonom, postajajo čedalje bolj glasni, saj bi radi še vedno imeli 4-palčne zaslone. Kljub temu je jasno, da imajo večji modeli svoj trg, ki sploh ni majhen. Glede na Mixpanelove podatke je iPhone XS Max najbolj priljubljen med novimi modeli.

Kljub temu se lahko glede na težnje to kmalu spremeni. Lahko zaključimo, da je letošnji izdelek z najboljšo ceno glede na vrednost precej priljubljeni iPhone XR. Ker je v trgovine prišel nekoliko kasneje, poskuša svoj zaostanek nadoknaditi, kljub temu pa glede na številke še vseeno vodi iPhone XS.

Če si ogledamo odstotek distribucije, ima iPhone XR trenutno 3,08 %, iPhone XS 2,9 %, iPhone XS Max pa 3,69 %. Seveda ti podatki še vedno niso dosegli lanskoletnih modelov, pri katerem je bil odstotek distribucije v primeru iPhoneX 11,82 %, za iPhone 8 Plus 10,01 % in za iPhone 8 9,84 %.

Pri tem moramo omeniti, da ti podatki niso pridobljeni od uradnega vira, zato naj bodo razumljeni kot približna ocena.

Vir: Cult of Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)