imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

TEST novega MacBook Proja 13"

Pravi profesionalec!

Tak bo iPhone X čez eno leto – Jony Ive

Grega

Applov direktor oblikovanja (CDO) si predstavlja prihodnost, kjer se bo najboljši Applov telefon lahko stalno spreminjal. Kot je rekel v nedavnem intervjuju: “iPhone X bo lahko v prihodnosti delal še veliko več stvari kot sedaj.”

Jony Ive, ki je že dolgo odgovoren za obliko in celostno podobo Applovih izdelkov, je pred kratkim z nami delil nekaj zelo zanimivih misli. Omenil je, da je iPhone X šel skozi precej drugačen proces, kot prejšnje generacije iPhonov. Z najnovejšim iPhonom je Apple ustvaril telefon, ki je bil med razvojem prvega iPhona mogoč le v sanjah.

Mislim, da je pri iPhonu X najbolj zanimivo to, da ga zelo določa programska oprema. In zaradi fluidnosti programske opreme se bo ta produkt spreminjal in razvijal. V 12 mesecih bo lahko delal še veliko več stvari kot sedaj. Mislim, da je to izjemno. Mislim, da bomo pogledali nazaj na današnji dan in videli zelo pomemben prelom v smislu produktov, ki jih razvijamo.

Ive pravi, da je neverjetno, kako se iPhone X oblikuje in odlikuje s programsko opremo in se konstantno spreminja. Tako bo isti telefon čez eno leto izgledal in deloval kot druga naprava.

Applov CDO je zelo navdušen tudi nad selitvijo v Apple Park, saj bodo lahko različne ekipe delale skupaj v istem prostoru od programske do strojne opreme. Tako bodo lahko še povečali harmonijo v Applovih produktih. Pravi tudi, da so nekateri novi projekti že pripravljeni na implementacijo, nekateri pa so preveč napredni za današnjo tehnologijo.

Kot oblikovalska ekipa je naš cilj, da odstranimo obliko s poti.

Prvi iPhone deset let nazaj tega ne bi mogel narediti. Tudi iPhone X verjetno še ni prava naprava za to, ampak je precej blizu.

Vir: Wallpaper*

Back to School - Mac -11%
Apple Inc. (AAPL)