imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Tak bo iPhone X čez eno leto – Jony Ive

Grega

Applov direktor oblikovanja (CDO) si predstavlja prihodnost, kjer se bo najboljši Applov telefon lahko stalno spreminjal. Kot je rekel v nedavnem intervjuju: “iPhone X bo lahko v prihodnosti delal še veliko več stvari kot sedaj.”

Jony Ive, ki je že dolgo odgovoren za obliko in celostno podobo Applovih izdelkov, je pred kratkim z nami delil nekaj zelo zanimivih misli. Omenil je, da je iPhone X šel skozi precej drugačen proces, kot prejšnje generacije iPhonov. Z najnovejšim iPhonom je Apple ustvaril telefon, ki je bil med razvojem prvega iPhona mogoč le v sanjah.

Mislim, da je pri iPhonu X najbolj zanimivo to, da ga zelo določa programska oprema. In zaradi fluidnosti programske opreme se bo ta produkt spreminjal in razvijal. V 12 mesecih bo lahko delal še veliko več stvari kot sedaj. Mislim, da je to izjemno. Mislim, da bomo pogledali nazaj na današnji dan in videli zelo pomemben prelom v smislu produktov, ki jih razvijamo.

Ive pravi, da je neverjetno, kako se iPhone X oblikuje in odlikuje s programsko opremo in se konstantno spreminja. Tako bo isti telefon čez eno leto izgledal in deloval kot druga naprava.

Applov CDO je zelo navdušen tudi nad selitvijo v Apple Park, saj bodo lahko različne ekipe delale skupaj v istem prostoru od programske do strojne opreme. Tako bodo lahko še povečali harmonijo v Applovih produktih. Pravi tudi, da so nekateri novi projekti že pripravljeni na implementacijo, nekateri pa so preveč napredni za današnjo tehnologijo.

Kot oblikovalska ekipa je naš cilj, da odstranimo obliko s poti.

Prvi iPhone deset let nazaj tega ne bi mogel narediti. Tudi iPhone X verjetno še ni prava naprava za to, ampak je precej blizu.

Vir: Wallpaper*

Apple Inc. (AAPL)