imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

iPhone je najbolj viden znak bogastva

Urednik

Nova ameriška raziskava je prišla do zanimivih rezultatov: če ste lastnik dražjega pametnega telefona, to lahko nakazuje na to, da ste bogati oz. imate zagotovo visoke dohodke.

Nacionalna pisarna za ekonomske raziskave je primerjala potrošne navade Američanov in njihovo medijsko porabo z različnimi demografskimi faktorji in potegnila zanimive zaključke.

Raziskavo sta opravila Marianne Bertrand in Emir Kamencia, ekonomista na univerzi v Chicagu, na podlagi podatkov iz raziskave Mediamark Research Intelligence, ki je vključevala 6394 posameznike.

Ekonomista sta zaključila, da je iPhone izmed različnih znamk najbolj nakazuje visok dohodek. Če je v letu 2016 v ZDA nekdo imel iPhona, lahko z 69 % gotovostjo trdimo, da je ta oseba imela visok dohodek. Raziskovalca sta visok dohodek opisala kot “dohodek v zgornjem kvartilu dohodkov v gospodinjstvih enakega tipa. Poelg tega je velik pokazatelj tudi iPhone, ki bogastvo napoveduje s 67 % gotovostjo.

Če povzamemo, lahko rečemo, da dragih naprav ne kupujemo le zaradi njihove uporabnosti. Še dobro, da smo za dokazovanje tega naredili raziskavo.

Vir: 9to5Mac

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)