imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone 2019 preprosto ne more izgledati tako slabo


Kljub temu je spodaj prikazana tehnologija resnična in prava. Ali smo dočakali čas kamer s 3-D kartiranjem?

Pravi iPhoni 2019 so trenutno še v fazi EVT – Engineering Validation Testing. To pomeni, da Apple še vedno oblikuje prototipe. Kljub temu OnLeaks in digit.in trdita, da imata nekaj informacij o prihajajočih modelih.

Tudi če je to res, so naprave še vedno v EVT fazi, kar pomeni, da se lahko s časom še spremenijo. Prav zato so tovrstne novice zelo vprašljive. Omenjajo Applov razvoj nove tehnologije fotoaparatov, ki se imenuje ToF – Time of Flight -.

To bi napravi omogočilo ustvarjanje globinskih zemljevidov glede na čas, ki ga svetloba potrebuje, da se vrne do senzorja. Podobna tehnologija se uporablja za radarje in sonarje. FaceID z VCSEL tehnologijo deluje precej podobno, kljub temu pa je njen domet krajši od ToF, ki bi lahko označeval tudi večje prostore. To bi lahko bilo uporabno predvsem na področju AR in VR tehnologije, poleg tega pa lahko poskrbi za še bolj natančno in učinkovito samodejno ostrenje.

Zgornje novice temeljijo na govoricah in vključujejo tretjo lečo kamere na hrbtni strani, ki je bistvena za delovanje te tehnologije. Ampak ena stvar je zagotovo resnična, Jony Ive ne bi nikoli ustvaril otoka treh senzorjev, ki bi izgledal tako slabo in asimetrično. Kljub temu to predstavlja popolno ilustracijo nove tehnologije.

Vir : AppleInsider

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)