imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

iOS 12: starševski nadzor kot mora biti

Urednik

iOS 12 prinaša veliko novih funkcij in inovacij v življenje iPhone uporabnikov. Danes se bomo posvetili tistim, ki so zanimive staršem, ki želijo imeti nadzor nad mobilno uporabo svojih otrok.

V novi verziji iOS so se spremenile možnosti za starševski nadzor (Parental Control) in upravljanje z omejitvami (Restrictions). Funkcije so združene pod novim imenom.

Omejitve, ki smo jih prej našli v meniju Settings>General>Restrictions, se sedaj skrivajo pod imenom Screen Time, ki ima v nastavitvah svoj meni.

Možnosti za starševski nadzor že lahko najdete, če ste si naložili beta verzijo iOS 12:

  1. Odprite meni Screen Time v nastavitvah.
  2. Ob prvem odpiranju se bo pojavila možnost Set up as a Parent. Izberite to.
  3. Sledite navodilom in dodajte omejitve glede na svoje želje, dodajte tudi svoje geslo (Parent Passcode)
  4. Kadarkoli bi želeli karkoli spremeniti, se vrnite v ta meni.

Kot alternativno rešitev lahko nadzorujete vse naprave, ki so povezane na vaš iCloud račun s pomočjo Family Sharinga. Pojdite v nastavitve v meni z vašim imenom na vrhu in izberite Family Sharing > Screen Time in ne pozabite spremljati količine časa, ki ga vaš otrok preživi pred zaslonom.

Vir: 9to5Mac

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)