imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

iOS 12 se širi hitreje kot lanskoletni iOS 11


Matematika je preprosta. Znatno bolj stabilen sistem privlači znatno več uporabnikov. Ga že imate?

Na začetku tega leta smo bili nekoliko skeptični, ko smo poročali, da je Apple prenehal razvijati nove funkcije za iOS in se osredotočil na to, da bo prihajajoča različica iOS-a 12 kar se da stabilna. To je bilo dokaj potrebno, tako za podjetje kot za nas uporabnike. Zaradi zmedenega začetka iOS-a 11 so tudi najbolj zvesti oboževalci izgubili zaupanje v sistem.

Na srečo nismo bili razočarani, ko je septembra izšel iOS 12, saj je Apple držal svojo besedo. Sistem je bil trden in stabilen od samega začetka beta testiranja. Preživeli smo tudi javna beta testiranja. Tudi statistike kažejo na ogromno izboljšanje.

Na začetku si je moral iOS spet pridobiti naše zaupanje. iOS 12 je dan po izidu preneslo 10 % aktivnih uporabnikov, kar je dvakrat počasneje od iOS-a 11 lansko leto. Pred dvema mesecema pa smo poročali, da je novi sistem prevzel vodstvo in jasno je bilo, da ljudje obožujejo iOS 12. In to se od takrat ni spremenilo.

Po najnovejših Applovih uradnih podatkih, 70 % naprav, ki so v aktivni uporabi, uporabljajo iOS 12. iOS 11 je obdržalo 21 % uporabnikov – tudi če bi lahko vse naprave, ki delujejo z iOS 11, lahko gnale iOS 12 – in 9 % jih še vedno uporablja starejše različice.

Te številke so znatno boljše od rezultatov iOS-a 11 leto nazaj. Pred natanko enim letom je predhodna različica gnala 59 % vseh naprav.

No no, težko delo je vedno poplačano…

Vir: MacRumors

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)