imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: ponovni poizkus odklepanja s Face ID

Urednik

Poleg novih funkcij je Apple v svojih sistemih marsikatero tudi spremenil in dodelal. Ena izmed njih je tudi Face ID. Sedaj bo odklepanje še bolj tekoče, saj bomo lahko po neprepoznanem obrazu poizkusili še enkrat. 

Čeprav Face ID in Touch ID uporabljata zelo natančne biometrične tehnologije in tako večinoma točno prebereta naš obraz oz. prstni odtis. Se pa zgodi, da recimo prst položimo napak, še lažje pa to storimo z obrazom. Večkrat se moramo s telefonom ukvarjati, kot če bi se igrali skrivalnice z dvomesečnim otrokom.

via GIPHY

Na srečo je Apple naredil majhno spremembo in je omogočil ponovni poizkus tudi po dveh neprepoznanih obrazih (do sedaj smo morali potem vnesti geslo). Stvar je enostavna:

  • Po neuspelem poskusu bo sistem še vedno pokazal številčnico / tipkovnico.
  • Seveda lahko uporabimo geslo.
  • Enostavneje pa je še enkrat podrsati navzgor, da ponovno poizkusimo s Face ID.

Tako bo na vrhu namesto “Enter Passcode” (kot v iOS 11) pisalo “Swipe up for Face ID or Enter Passcode”. Zaraditakih malih sprememb bo uporabniška izkušnja precej boljša.

Vir: 9to5Mac

 

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)