imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

iOS 12 kaže na prihod Face ID iPada

Urednik

Zadnje čase se veliko govori o morebitnem iPadu Pro s Face ID. Tokrat je to potrdila tudi izvorna koda iOS in zdi se, da je prihod takega iPada skoraj gotov.

Steve Troughton-Smith, ki je v preteklosti že marsikaj odkril v Applovih kodah, je opazil, da so v beta verziji iOS 12 posodobljena orodja AvatarKit, Animoji in Memoji. Od sedaj naprej bodo funkcije, ki so sicer na voljo za uporabnike iPhona X, na voljo tudi na večjih iPad zaslonih.

Da bi iPad lahko uporabljal te funkcije, bi potreboval TrueDepth kamero in druge senzorje, ki se skrivajo v tehnologiji za Face ID. Tako lahko rečemo, da bomo Face ID verjetno videli tudi na iPadu oz. na napravi podobne velikosti.

Seveda to odkritje ni presnečenje, saj o tem poročamo že dlje časa, to možnost smo predstavili že pred nekaj meseci, tako napravo pa je v svojem poročilu pred nekaj tedni potrdil tudi Ming-Chi Kuo. Da je to potrdila še koda iOS, je le češnja na torti.

Kdaj točno bo ta iPad izdan, pa ne moremo trditi. Kuo jo pričakuje letos jeseni, kar se zdi logično, saj je počasi čas za osvežitev ponudbe iPad Projev. Morda septembra skupaj z novimi iPhoni.

Vir: AppleInsider

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)