imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: kako varno deliti gesla s pomočjo AirDrop

Urednik

iOS 12 je prinesel veliko uporabnih inovacij. Med drugim tudi bolj napredne funkcije za upravljanje gesel. Zahvaljujoč mali funkciji lahko delimo tudi najbolj kompleksna gesla z drugimi na varen in hiter način.

V ponedeljek je Apple predstavil svoje najnovejše sisteme, med drugim iOS 12. Pisali smo že o marsikateri funkciji, vendar jih je toliko, da v enem članku ne pokrijemo vsega. Tokrat predstaviljamo eno najbolj kul funkcij iOS 12.

Uporabniki imamo do gesel mešane občutke. V 2018 že vsi vemo, da je varnost zelo pomembna in da je priporočljiva uporaba kopliciranih gesel. Hkrati je to zelo nepriročno, zato marsikdo uporablja ne preveč varna gesla, recimo 12345678. Marsikdo tudi svoje geslo zapiše na ne preveč skrito mesto, da ga ne pozabi.

No, nič od naštetega ni dobra rešitev problema. Na srečo nam pri tem pomaga vedno več aplikacij za urejanje gesel. Med drugim tudi Apple.

Pogosto je problem, da je kompleksna gesla težje deliti. iOS 12 ponuja enostavno, a odlično rešitev. Varno lahko preko AirDrop delimo gesla. To storimo tako:

  • V nastavitvah odpremo meni Accounts&Passwords in znotraj meni App and Website Passwords.
  • Se identificiramo.
  • Izberemo željeno geslo.
  • Kliknemo na polje Password in potem gumb za deljenje.
  • Ostalo deluje prek AirDropa, kot smo tega že navajeni.

Nova funkcija seveda deluje le na napravah, ki bodo uporabljale iOS 12 in macOS Mojave, ki bosta javno na voljo šele jeseni. Takrat pa seveda priporočam nadgradnjo.

Vir: MacRumors

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)