imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

iOS 11 bo združljiv s temi napravami

Urednik

Čeprav smo štiri mesece oddaljeni od izida uradnega iOS-a 11, se ljudje že sprašujejo, ali bo ta deloval na iPhonih in iPadih, ki jih trenutno uporabljamo. Tu je seznam.

Kot ponavadi Apple predstavlja svojo zadnjo glavno različico iOS-a – iOS 11 – na letošnjem WWDC-ju. Beta različica je na voljo od danes, vendar bomo morali počakati na uradno lansiranje, dokler ne izide nov iPhone, ki ga lahko pričakujemo predvidoma to jesen. Na voljo za prenos bo na naslednjih napravah:

 

To pomeni, da se bodo morali iPhone 5 in 5c uporabniki posloviti od iOS-a 11, ker te naprave ne bodo več med podpiranimi. Nobenih sprememb ne bo pri iPadu: tisti, ki delujejo s sistemom 10, bodo delovali brez problema tudi z iOS 11, razen četrte generacije iPada, ki nažalost ni več na seznamu podprtih naprav.

Prav tako je dobro, da se pripravite na to, da vse funkcije ne bodo delovale na starejših iPhonih in iPadih, kot npr. “Split View” ne deluje na iPadu 4 z iOS-om 10. To je preprosto zato, ker mora Apple prepovedati določene funkcije na šibkejših napravah, ker imajo radi da njihove naprave delujejo tekoče; da nimajo nepotrebnih zamrznitev.

Prav tako moramo opozoriti, da ne prenesete trenutno razpoložljive različice beta za iPhone ali iPad, ki ga uporabljate dnevno. Pred nekaj dnevi smo o tem imeli članek, ki si ga lahko preberete na tej povezavi.

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)