imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

iOS 11.4.1, verjetno zadnja posodobitev iOS 11, je na voljo

Urednik

iOS 11.4.1, morda zadnja posodobitev iOS 11 (vsaj pred uradno izdajo iOS 12) je na voljo za prenos. Glede na bližajočo izdajo večje posodobitve sistema, ne moremo pričakovati ogromnih sprememb in iOS 11.4.1 jih ne vsebuje. Poglejmo si, kaj ta nadgradnja prinaša.

V glavnem gre za odpravljanje hroščev in nadgranje, prinaša pa tudi opravo težav, ki jih je povzročal sistem na iPhonih 8, ki so bili popravljeni z neoriginalnimi zasloni in se niso odzivali na dotik.

Velikost nadgradnje se spreminja od modela do modela, pričakujete lahko nekje med 200 in 300 MB.

Apple o nadgradnji pravi naslednje: 

iOS 11.4.1 vključuje popravke in izboljša varnost vašega iPhona ali iPada:

  • Odpravlja težavo, ki je onemogočala nekaterim uporabnikom dostop do zadnje lokacije Airpods v Find My iPhone.
  • Izboljšuje zanesljivost pri sinhronizaciji elektronskih sporočil, kontaktov in zapiskov prek Exchange računov.

Za več informacij o varnosti Applovih programskih nadgradenj, obiščite to stran.

Vašo napravo lahko nadgradite v Settings > General > Software update. Če imate naloženo beta verzijo iOS 12, te verzije verjetno ne boste videli. Odstranite beto in poskusite ponovno. Kot ponavadi so bili vzporedno posodobljeni tudi drugi sistemi. macOS sicer ni dobil posodobitve, posodobljeni pa so watchOS, tvOS in tudi programska oprema za HomePod.

Čeprav nadgradnja ne bi smela povzročiti izgube podatkov, si naredite uslugo z varnostno kopijo podatkov vaše naprave. Kopijo lahko naredite na iCloud ali na računalnik s programom iTunes. Če gre za zelo pomembne podatke, svetujemo celo oboje.

iOS 11.4.1 je na voljo za naslednje naprave: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPad pete generacije, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro 9,7 “, iPad Pro 12,9” (obe generaciji), iPod touch šeste generacije.

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)