imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iMac je danes dočakal tiho posodobitev


Apple je posodobil iMac modele, kar v glavnem pomeni nove in močnejše procesorje. Dizajn pa je ostal nedotaknjen.

Oboževalci naprav iMac so si že predolgo želeli nove naprave, podjetje pa je to linijo izdelkov posodobilo pred 652 dnevi, na WWCD 2017. No, dočakali smo posodobitev, večjih sprememb pa žal ni bilo.

Najpomembnejša sprememba je, da iMaci 2019 vsebujejo Intel Core procesorje 8. in 9. generacije, kar pomeni znatno povečanje moči v primerjavi s prejšnjimi generacijami. Naročite lahko 6-jedrni 3,2 GHz Core i7 Turbo Boost procesor 8. generacije z 21,5-palčnim zaslonom, 27-palčni 5-kilogramski model pa lahko opremite s 5,0 GHz Core i9 procesorjem 9. generacije s Turbo Boostom. Po podatkih podjetja Apple to pomeni, da so 21,5-palčni modeli približno 60 % hitrejši v primerjavi s prejšnjo generacijo, medtem ko bi se lahko 27-palčni model odrezal 2,4-krat bolje kot njegovi predhodniki.

Tako kot pri MacBook Projih, so grafične kartice Radeon Pro Vega postale na voljo tudi za iMace kot dodatek. To pomeni približno 80 % izboljšanje v primerjavi s predhodnimi modeli.

Ko govorimo o pomnilniku, boste namesto 2133 MHz imeli 2666 MHz DDR4 RAM-a. Osnovni 21,5-palčni model se začne pri 8 GB in gre vse do 32 GB. Več prostora za shranjevanje pa vsebuje 27-palčni model, ki ima kar 2 TB SSD.

Poleg vsega tega lahko poročamo o tihi posodobitvi. Dizajn je ostal nespremenjen, lahko pa rečemo, da je že od leta 2012 videti odlično. Enako velja za zaslon, priključke, barve, zato lahko trdimo, da se na zunanji strani ni spremenilo nič. Osnovni 21,5-palčni model še vedno vsebuje 1 TB SATA pomnilnik, zato ga je vredno nadgraditi na 256 GB SSD.

In za konec še bolj tiha posodobitev: iMac Pro je na voljo z 256 GB pomnilniškim modulom za tiste, ki bi s svojim računalnikom radi reševali svet.

Današnja posodobitev je po včerajšnjih novicah nekoliko presenetljiva, saj nismo pričakovali ničesar več.

Kakšno je vaše mnenje o novi posodobitvi iMacov? Katere druge posodobitve čakate?

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)