imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Hitman: Sniper – Črna gora skozi objektiv ostrostrelca


Japonski Square Enix je z objavo svojih GO serij postal znan član skupnosti mobilnega igralništva. Odkar so na trg lansirali cenejšo, a resnično priljubljeno igro, Hitman: Sniper, ostajajo na vrhu seznama.

App Store je poln ostrostrelskih iger, kralj tega žanra pa je zagotovo igra Square Enixa. Ponuja resnično navdušujočo igralno izkušnjo po nižji ceni, z odlično grafiko, brez obvezne prisotnosti igralca na spletu in brez obveznih nakupov v aplikaciji. Sliši se zabavno!

Med igranjem igre Hitman: Sniper se lahko postavite v kožo Agenta 47, tistega, ki ga mogoče že poznate iz igre za PC in konzole. Glavni koncept je dokaj preprost. Svoje sovražnike morate ujeti na muho svoje pištole in jih uničiti.

Za to sta na voljo dva različna igralna načina, kar se morda sliši malo, toda razvijalcem je v igro presenetljivo uspelo vključiti veliko akcije. Tisti, ki poznajo Hitman serije, morda vedo, da v igri ne gre zgolj za ubijanje sovražnikov, ampak za koreografijo in taktiko, ki se uporablja med igranjem. Ohranili so znan Hitmanov potek dogodkov, zato je ta igra tako zanimiva.

Igra se odvija v domišljijskem luksuznem dvorcu v Črni gori s slavnimi gosti, natakarji in oboroženimi stražarji. Med misijo morate ubiti tarče, ki se nahajajo v in izven te ogromne hiše. Misije bi lahko enostavno končali v nekaj sekundah, vendar vaše delo ne bo tako preprosto. Če izpolnjujete vse kriterije, med katere spadata odlična spretnost in razmišljanje, se lahko prebijete skozi vse misije.

Scene so precej zapletene. Stražarji hodijo po različnih poteh, na katerih lahko najdete eksplozivne plinske kotle, s katerimi te stražarje eliminirate. Na določenih točkah scene lahko ubijete stražarje tako, da njihova telesa avtomatsko skrijete v kote in sence.

Nekateri od njih imajo v svojih rokah walkie-talkie in lahko v primeru sumljivih dogodkov obvestijo druge. Streljanje na različne predmete jih lahko privabi iz skrivališč, zaradi česar postanejo bolj ranljivi. Vaše glavne tarče, gangsterji in sumljivi poslovneži, se morda ne pojavijo takoj. Nanje morate počakati. Po končani misiji vaša agencija potrebuje 10 sekund, da vas spravi s terena.

Vse to so posebni dejavniki, ki so jih razvijalci uporabili za bolj razgibano in barvito igro. O izzivih, ki vas čakajo, morate razmišljati tako: poleg eliminacije tarče morate povzročiti tri smrti, ki so videti kot nesreča, ali pa pet nepridipravov zadeti v glavo, medtem ko vas agencija spravlja s terena. Da bi odklenili vse dosežke, morate bolje spoznati vse skrite kotičke vile v Črni gori, obnašanje stražarjev in kombinacijo obojega.

Obstaja le nekaj namigov, ki so na voljo v celotni igri, zato imejte oči na pecljih. Za boljšo uvrstitev boste za bolj izpopolnjene rešitve dosegli dodatne točke. Ta igra je torej dokaz premoči kakovosti nad količino in razvijalcem je uspelo vsako sceno narediti bolj zanimivo in barvito.

Poleg doseganja točk vam bo misija prinesla denar in pripomočke, ki jih lahko porabite za nakup in nadgradnjo orožja. Pametna porazdelitev denarja se resnično izplača. Boljše puške z izpopolnjenimi veščinami bodo olajšale doseganje vseh vaših ciljev. Če ne bi bilo dovolj za dokončanje vseh izzivov lahko z zasluženim denarjem preskočite različne naloge.

Če se naveličate lova na balkanske gangsterje, vam je na voljo dodatna scena, Death Valley. Gre za zombi način, kjer se morate boriti z navalom smrtonosnih bitij v zapuščeni tovarni sredi puščave. Ima popolnoma drugačen stil in atmosfero kot izzivi v Črni gori.

Razvijalci ves čas posodabljajo igro Hitman: Sniper in črnogorske scene so deležne številnih sezonskih posodobitev skozi vse leto. V božičnem času se pojavijo temu primerne lučke, stražarji pa nosijo Božičkove kape. Čeprav je bila igra objavljena leta 2015, je njena grafika še vedno odlična in ne pregreva vaše naprave. Na srečo ne potrebujete stalne internetne povezave, zato lahko v igranju uživate kadarkoli in kjerkoli.

Hitman: Sniper je zelo priporočljiva igra, predvsem zato, ker trenutno stane samo 1,09 €. Dokončanje vseh 150 misij od vas zahteva kar nekaj igralnega časa in za ta denar ponuja vse, kar nudijo dražje igre. Edina slabost je ta, da vas igra ob vsakem zagonu nadleguje z nakupi predmetov znotraj aplikacije.

Vendar, če ste pristaš akcijskih iger, ki od vas zahtevajo določene veščine in razmišljanje, je igra Hitman: Sniper kot nalašč za vas.

Prenesite Hitman: Sniper iz trgovine App Store (1,09 €, iPhone, iPad, vsebuje plačila znotraj aplikacije)

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)