imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

HDR za boljše videoposnetke na iPhonu in iPadu

Grega

Applove najnovejše mobilne naprave podpirajo HDR, čeprav ne najdemo podpore pri vseh spletnih virih videovsebin. Poglejmo si, kaj moramo vedeti o predvajanju HDR videoposnetkov na iPhonu in iPadu.

Apple je na lanskoletnem WWDC najavil podporo za HDR na drugi generaciji iPad Projev, vendar o tem niso preveč govorili, saj je na voljo le malo vsebin s to tehnolgijo. Mogoče jih je najti le na iTunes Movies, odkar je bila predstavljena Apple TV 4K, ki tudi podpira HDR. Poleg teh naprav to tehnolgoijo omogočajo še najnovejši iPhoni, modeli 8 in 8 Plus ter X.

Na srečo imamo dandanes več možnosti pri izbiri filmov in videoposnetkov. Netflix in Vimeo že nekaj časa podpirata HDR, sedaj pa je za uporabnike iPhona X tudi YouTube omogočil tako izkušnjo.

Če je video na voljo v HDR kvaliteti, moramo odpreti meni s klikom na tri pike desno zgoraj in klikniti na ikono zobnika, kjer lahko vklopimo HDR. Seveda moramo posodobiti YouTube aplikacijo na aktualno verzijo. Ko enkrat vključimo HDR, bo aplikacija vedno predvajala videoposnetke v najboljši možni kvaliteti.

Če želite predvajati HDR vsebine iz drugih virov, potrebujete drugo aplikacijo. Za to obstaja več alternativ, ena je Infuse Pro 5, ki podpira HDR na iPhonih in iPadih ter tudi UHD Blu-ray datoteke. Cena aplikacije je malo visoka (16,99 €), njena prednost pa je, da ne zahteva mesečne naročnine. Če želite, jo lahko prenesete tu.

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)