imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Gurman napoveduje: iPad s Face ID in iOS 12

Grega

V najnovejšem poročilu je Mark Gurman, analitik pri Bloombergu, ponudil nekaj vpogleda v prihodnost Appla. Napoveduje nov iPad in kaj lahko pričakujemo s prihodom iOS 12.

Gurman in Axios sta že napovedala, da bo iOS 12 verjetno “Snow Leopard moment”, torej da se bo Apple posvetil bolj stabilnosti in učinkovitosti sistema ter pustil večino novih funkcij za naslednje verzije in dodal le manjše posodobitve. Vendar do sedaj še nismo dobili informacij o teh manjših posodobitvah.

Če povzamemo: animoji. Uporabniki primernih naprav bodo lahko animojije uporabljali med FaceTime klici. To bomo lahko uporabljali tudi na tabličnih računalnikih, kjer je zaslon precej večji in bo zato tak klic še boljša izkušnja. Gurman tudi pravi, da bo Apple predstavil tudi nov iPad s Face ID, verjetno Pro model. Prejšnji teden je Rambo našel del kode, ki morda potrjuje Gurmanove novice.

Poleg tega bi iOS 12 s šifro “Peace” (mir) dobil še nekaj novih funkcij. Glede na ime, bo prinesel ravnovesje med iOS in uporabniki z bolj stabilnim delovanjem. Morda bo vseboval tudi bolj napreden Do Not Disturb način, več predelanih aplikacij in morda bodo iPadi lahko aplikacije upravljali kot zavihke. Torej bi recimo lahko imeli isto aplikacijo odprto v dveh zavihkih hkrati. To bi še bolj približali iOS na iPadu in macOS, kar je zelo dobrodošlo.

Gurman še vedno stoji za prihodom univerzalnih aplikacij, ki bi jih lahko upravljale različne naprave z različnimi napravami s klikanjem ali dotiki. Če bi določeno aplikacijo prenesli na macOS bi postala to aplikacija za uporabo na računalniku, če bi jo prenesli na iOS, bi postala mobilna aplikacija. S to temo smo se že veliko ukvarjali, vendar moramo biti pazljivi. Čeprav se zdi to zelo verjetna možnost za Apple, je glede na to, da je veliko funkcij premaknjenih v 2019, mogoče, da univerzalnega App Stora z iOS 12 (še) ne bomo dočakali.

Verjetno je, da letošnji WWDC velike količine zanimivosti ne bo prinesel, vendar je bolj stabilen sistem vreden tega.

Vir: The Verge

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)