imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

TEST novega MacBook Proja 13"

Pravi profesionalec!

FaceID morda tudi na iPadu Pro

Grega

Analitik KGI Securities Ming-Chi Kuo misli, da bi lahko naslednja generacija iPad Projev dobila TrueDepth kamero in s tem ustvarila nov trend pri Applovih napravah. Tu je govora o 2018 modelih iPad Proja, zato bomo na to posodobitev čakali kar nekaj časa (če ima Kuo prav).

Od izdaje novih iPad Projev je minilo le nekaj mesecev in Kuo že pripravlja napovedi za naslednjo generacijo. Ta zaključek je precej logičen, saj ponavadi iPad Proji dobijo najmočnejši možni procesor, kar pomeni, da strojna oprema ne bo ovira na poti do biometrične identifikacije. Poleg tega bi to odstranilo potrebo po fizičnem gumbu “domov”, v katerem je čitalec prstnih odtisov, nadomestil pa bi ga nadzor s kretnjami, tako kot pri iPhonu X.

V svojem poročilu Kuo poudarja, da pričakuje prepoznavo obraza le na Pro liniji iPadov in tako osnovni iPadi ne bodo uporabljali te tehnologije. Priznani analitik je tudi omenil, da bi bil to dober dodatek za razvijalce aplikacij in vse ljubitelje novih gest. Sama tehnologija TrueDepth kamere bo verjetno tako dobila več funkcij kot le odklepanje naprave in Animojiji. Praktično ni možnosti, da bi letos še enkrat posodobili iPad Proje, zato bomo na vprašanje, ali ima Kuo prav, lahko odgovorili šele naslednje leto.

Vir: 9to5mac

Beats Solo3 & BeatsX Summer Promo
Apple Inc. (AAPL)