imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

F1 2016 – izjemno realistična dirkaška igra za Maca

Jablan

Že leta ni bilo dobre F1 igre za Maca, zdaj pa se je Feral Interactive z njegovo neverjetno igro v celoti oddolžil za vso čakanje. In pravijo, da ni dobre igre za Maca…

Ime razvijalca igre in založnika Feral Interactive lahko zveni znano vsem tistim, ki radi na Macu igrajo nekoliko bolj “resne igre”. Ta razvijska ekipa je ustvarila prav tako zelo dobro serijo Total War, katere zadnji del Warhammer je tudi na voljo za prenos iz spletne tržnice App Store. V današnjem članku si bomo pogledali igro F1 2016, ki je izšla nedavno: na virtualnih policah spletne tržnice App Store je na voljo od začetka aprila.

01_f12016_incredibly_lifelike_game_for_mac

 

F1 2016 ima najnovejše fotorealistične učinke, kot so dim, trava in lasje in pa tudi najbolj gladek “anti-aliasing”. Metal omogoča učinkovitejšo rabo procesorja in grafične kartice, kot je bilo prej mogoče, tako da F1 2016 deluje na širšem izboru Macov.

Če moramo biti iskreni: nikoli nismo bili veliki pristaši formule ena: gledanje dirk nikoli ni bilo na našem urniku in edini voznik, ki ga poznamo je Michael Schumacher (ki mu želimo čimprejšnje okrevanje). Kljub tem dejstvom nas je igra pritegnila v nekaj sekundah. Verjetno je najlažje, da vam preprosto pokažemo uradni video napovednik, namesto da bi šli v podrobnosti, zakaj je tako super – takoj boste razumeli, o čem govorimo:

 

Skladno s tem je igra na Steamu in Metacriticu dobila zelo pozitivne kritike (ocena nad 85%). Kaj pa je tisto, kar naredi igro tako dobro? Menimo, da je to zelo življenjska atmosfera. Na dirkališču je ploha, razpršena sončna svetloba se odbija od asfalta, motorji so zelo bučni in vi sami verjamete, da ste svetovno znani dirkač, za katerega bo ta dirka odločala o vsem. Vse se ujema s pristnim komentatorjem; ekipa analizira vse, medtem ko vi sedite v formuli; TV reporterji vam molijo kamero pred obraz, itd. Vsem je jasno, kako veliko pozornost je razvojna ekipa namenila vsaki malenkosti med razvojem te igre, samo zato, da bi lahko ponudili realistično izkušnjo.

02_f12016_incredibly_lifelike_game_for_mac

 

 

Ta izkušnja postane še boljša z izbiro različnih načinov igre. Tistim, ki resnično ljubijo svet motošporta, bo karirerni način še posebej privlačen. Slogan tega načina: “Tlakujte si svojo pot do slave in se povzpnite kot prvak”, popolnoma opiše to izkušnjo. Sami si izberete ime, številko, dobite personalizirano čelado, spoznate se s svojim zastopnikom in inžinerjem in že ste v poslu. Vaš inžiner vam bom pomagal pri razvoju in kmalu boste spoznali, da lahko tudi najmanjše spremembe vplivajo na izid tekem. Vaš agent vam bo dal koristne nasvete v zvezi s tem, v katero smer naj bi šla vaša ekipa, ali bi morali spremeniti pogodbo ali ne in podobne stvari. Če se držite nasvetov vašega zastopnika in igrate pametno, se lahko ob koncu desete sezone počutite kot “Legenda”.

Igra ima poleg kariernega načina tudi druge zanimive funkcije, lahko dirkate v večigralskem načinu, sodelujete v kvalifikacijah, ali pa opravite nekaj hitrih dirk ali celotno prvenstvo. Vse to se dogaja na različnih dirkališčih, ki so modelirana glede na resnične lokacije. Z eno samo besedo, celotna igra je zelo realistična in to je poleg lepe grafike ena izmed najboljših lastnosti F1 2016.

03_f12016_incredibly_lifelike_game_for_mac

 

Težko je o tej igri napisati karkoli drugega; morate jo preizkusiti. Tudi video posnetek igranja lahko naredi krivico tej izkušnji, ko vam ob zeleni luči poskoči nivo adrenalina. To je bolj simulator kot neka hitra in enostavna igra za zabavo – zagotovo boste doživeli stres pri vožnji. Tudi zaradi tega imamo radi to delo razvijalcev Feral Interactive.

Iskreno priporočamo F1 2016 vsem ljubiteljem tega športa: oni bodo tisti, ki bodo verjetno najbolj uživali v tej dirkaški izkušnji. Obenem pa priporočamo to igro vsem ljudem, ki si želijo igrati visokokakovostne igre na Macu. Moramo pa vas opozoriti, da igra zahteva precej močno strojno opremo. Minimalne sistemske zahteve so precej močne: potrebovali boste vsaj 2,8 GHz Intelov procesor pete generacije, 8GB RAMa in 2GB Nvidia 680, AMD R9 280m ali Intel Iris 540 ali grafično kartico, ki je še močnejša kot to. In tudi 30GB prostega prostora na disku.

Verjetno igra F1 2016 s ceno 49.99 evra ni najcenejša na spletni tržnici App Store, vendar pa je zagotovo ena najboljših.

Apple Inc. (AAPL)