imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Consumer reports: Surface prenosniki in tablični računalniki niso priporočljivi

Jablan

Najbolj zanesljiva potrošniška organizacija na svetu, imenovana Consumer Reports, je s seznama zanesljivih naprav odstranila prenosne računalnike in tablične računalnike družine Microsoft Surface zaradi velikega števila nezadovoljnih potrošnikov. Glede na izjave Microsofta testi organizacije niso bili dovolj temeljiti, zato so rezultati nepomembni.

Consumer reports je neprofitna organizacija, ki deluje od leta 1936 in se zaradi svojega objektivnega pristopa šteje za eno najbolj zanesljivih potrošniških organizacij na svetu. Bili so tisti, ki so v septembru dodali etiketo “nepriporočljivo” na nove MacBook Proje (prvič po dolgem času). Zdaj so v to isto kategorijo kategorizirali prenosne računalnike in tablične računalnike Surface zaradi ocen potrošnikov. To ne pomeni, da je napočil konec za te izdelke, saj je npr. Apple, ko je pogledal zahtevke uporabnikov, odpravil drastične težave z baterijami in MacBook Proji so bilo spet v kategoriji “priporočeno”.

 

“Potrošniki nam povedo, da je zanesljivost glavni dejavnik pri izbiri tabličnega ali prenosnega računalnika,” je povedal upravitelj podjetja Consumer Reports Simon Slater.

Izdelkom Surface je uspelo pasti v najslabšo kategorijo, ki temelji na ocenah potrošnikov, potem ko je organizacija izvedla celovito raziskavo o zadovoljstvu potrošnikov. Takrat se je izkazalo, da je ena od štirih strank nezadovoljna s konkurenčnimi izdelki Microsofta. Glede na odzive je težava v strojni opremi: potrošniki v glavnem govorijo predvsem o nepričakovanih zamrznitvah ali zaustavitvah, ponovnih zagonih in počasnem odzivnem času zaslona na dotik. Nezadovoljni 25% prihaja od 90.741 lastnikov odzivnih naprav, ki po dveh letih uporabe doživljajo eno od teh težav.

<Blockquote> “Ne verjamemo, da te ugotovitve natančno odražajo resnične izkušnje lastnikov naprav Surface ali zajamejo izboljšave zanesljivosti delovanja, dosežene z vsako generacijo naprave Surface,” je odgovoril Microsoft. </ Blockquote>

 

Ta izjava kaže, da se podjetje zaveda dejansko obstoječega problema, vendar le v primeru starejših modelov. Vendar pa so pozabili razmisliti, da je raziskava organizacije Consumer Report vključevala vse izdelke od leta 2014 do leta 2017, ne pa naprave Surface, ki so bile izdane od leta 2012. Tudi če Microsoft protestira in se ne strinja z mnenjem organizacije, bi bilo zelo napačno, da ignorira mnenje potrošnikov.

Vir: Apple Insider

Apple Inc. (AAPL)