imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Če je vaš iPhone počasen, izklopite to funkcijo

Grega

 

Obstaja funkcija, ki povzroči, da se vaš iPhone zdi počasnejši pri preklapljanju med aplikacijami. To ni le lažen občutek, res je počasnejše. Kako to odpraviti? 

Pred kratkim smo opazili, da se na našem iPhonu pogled za večopravilnost pojavi precej počasneje, kot na našem iPadu. Premik ni zelo počasen, vendar se opazi razliko. iPad je starejši model, zato bi moral biti iPhone hitrejši. Preden pridemo do zaključka, da je iPhone namerno upočasnjen, je treba upoštevati nekaj drugega.

Končno smo ugotovili, kaj to je. Morda poznate Smart Invert, funkcijo, ki jo najdete med nastavitvami za dostopnost (Accessibility). Tu lahko določite različne funkcije gumbu domov. Deluje s trojnim pritiskom na gumb domov in če jo izklopite, se bo zmanjšal čas odpiranja večopravilnega pogleda. Zakasnitev se pojavi, ker mora telefon prepoznati število klikov na gumb domov (dva za večopravilnost in trije za Smart Invert).

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)