imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Brezplačna aplikacija tedna: Cut the Rope: Magic

Jablan

Ta teden je bilo glede vremena noro, ampak je že skoraj za nami. Kako drugače bi lahko to proslavili kot pa z brezplačno aplikacijo tedna? Tokrat je to aplikacija imenovana Cut the Rope: Magic; najnovejša različica klasične igre.

Večina ljudi, ki pozna to serijo lahko skoči na naslednji odstavek. Tisti, ki ste popolnoma zgrešili eno izmed najbolj uspešnih serij iger za iOS, tukaj imate kratek povzetek: vaša naloga v Cut the Rope je pomagati protagonistu Omu Nomu zbrati vse sladkarije na nivoju, ki so običajno privezane z vrvmi. Kot ste lahko sklepali iz imena, boste morali za dosego cilja rezati vrvi. Sliši se preprosto, vendar je morda ravno to razlog, da je različne dele te igre prenesla skoraj milijarda ljudi, odkar je izšla prva epizoda leta 2010.

01_free_app_of_the_week_cut_the_rope

 

Kar se tiče grafike, Cut the Rope: Magic prinaša največjo spremembo v primerjavi s prejšnjimi deli – zamenjali so originalno “ročno” narisano grafiko s bolj 3D. Seveda je igralnost ostala enaka. Om Nom se po naključju znajde v pravljičnem svetu, kjer lahko prevzame tudi druge oblike, šest teh, če smo natančni: ptič, majhen Om Nom, riba, miška, duh in zmaj. Ti novi liki imajo različne lastnosti, tako da k igranju dodajo še nekaj preobratov.

V igri lahko dokončate več kot 160 nivojev. Glavni namen je zbrati vse več in več zvezd, katere lahko dobite največ tri na enem nivoju. Ni nam treba posebej poudarjati, da dobiti eno je precej lahko, vendar pa se boste morali za vse 3 zelo potruditi – še posebej na višjih nivojih. Vse to je za teden dni na voljo brezplačno, namesto prvotne cene enega evra.

Brezplačno si prenesite Cut the Rope: Magic

 

Ne skrbite, če vam ta igra ni tako zelo pri srcu, lahko izbirate tudi med drugimi brezplačnimi aplikacijami. Prenesite si jih čimprej je mogoče, ker ni nujno, da bodo na voljo brezplačno cel teden, razprodaja se lahko konča v nekaj urah!

Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand

02_free_app_of_the_week_cut_the_rope

 

Pa začnimo z Applovimi lastnimi aplikacijami, če ste iz kakršnegakoli razloga zamudili novice, da so ta teden vse aplikacije postale brezplačne; tako za iOS in Mac in ne le za ljudi, ki kupujejo nove naprave. V aplikaciji Pages lahko urejate besedilo; Numbers imate za delo s tabelami, medtem ko vam Keynote pomaga pri predstavitvah. Filme lahko režete v aplikaciji iMovie, medtem ko glasbo urejate v aplikaciji GarageBand.

Fortress: Destroyer

03_free_app_of_the_week_cut_the_rope

 

Če ste si vedno želeli zgraditi vojne ladje, da bi lahko z njimi pobijali slabe fante, potem je Fortress: Destroyer vsekakor vaša igra. Izbirate lahko med kupom ladij, orožja, itd.

Qwak HD

04_free_app_of_the_week_cut_the_rope

 

Ta igra je iPadov remake klasične Amigine igre. V tej igri boste morali skozi nivoje upravljati zeleno raco in se izmikati veliko nevarnostim, tako da boste za dokončanje te igre potrebovali ne samo vaše možgane, ampak tudi vaše reflekse.

Remote Control, Keyboard & Trackpad for Mac

05_free_app_of_the_week_cut_the_rope

 

Obstaja veliko aplikacij, ki vaš iPhone ali iPad spremenijo v daljinski upravljalnik za Maca in ta je ena od teh. V bistvu pozna enake funkcije kot vse druge aplikacije, zdaj pa jo lahko prenesete brezplačno namesto cene 3 evrov.

Adware Removal

06_free_app_of_the_week_cut_the_rope

 

Na Macu ni veliko težav z virusi, vendar če ste res neprevidni, lahko ujamete nekaj “adwara”, ki vam bo težil z nezaželenimi oglasi. Adware Remowal vam pomaga, da se jih znebite, sedaj pa lahko prihranite tudi 15 evrov.

StarCraft: Remastered

 

Apple Inc. (AAPL)