imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

Brezplačna aplikacija tedna: Beat Stomper

Jablan

Mimo je šel še en teden in petek je spet tukaj, kar pomeni, da je tema članka na iMagazinu brezplačna aplikacija tega tedna! Če se vreme izkaže za manj kot odličnega in ne morete ali nočete zapustiti hiše, je tukaj za vas igra spretnosti, ki se imenuje Beat Stomper.

Obstajajo igre, ki so zapletene kot kamen. Včasih lahko dokončate nivo v roku nekaj sekund in še vseeno so tako zasvoljive, da jih ne morate nehati igrati. Beat Stomper je prav takšna. Glasba, neonske luči, geometrija. Tako se v spletni tržnici App Store začne opis te igre in te tri besede skorajda popolno opišejo o čem se gre ta neverjetna igra spretnosti. Po tem pridejo še tri druge besede, ki naredijo opis popoln: skoči, drži, topotaj.

 

 

Apple piše o igri naslednje:

Ta neskončen skakalec, ki absolutno prekipeva od energije in stila, vas izziva da vodite majhne skakajoče bloke ljudi navzgor in gor v glasbena nebesa. Z uporabo tapkanja, da zaženete vaše robate avatarje iz ene platforme na drugo, boste ciljali ali pospešili, da jih bo pognalo še višje – ali pa jim vsaj preprečili, da bi skočili v pogubni konec igre. S pulzirajočo elektronsko glasbo in neonskimi podobami, ki ljubkujejo vaša očesna zrkla, je to za vaše možgane kot plesna zabava. Radoživo preprosta in preprosto radostna.

 

 

Igranje igre je resnično preprosto: z enim pritiskom skočete, odvisno od tega kako se platforma, na kateri se trenutno nahajate premika, z drugim pa zatopotate. Če padete vstran, se igra konča. Če padete v »booster«, lahko preskočite več platform naenkrat. Ne oklevajte predolgo, saj se prostor kar naprej premika navzgor in če izgubite platformo pod seboj, je igre konec. To je vse. Očitno je cilj, da se premikate višje in višje. Če dokončate različne izzive, lahko dobite novo glasbo.

 

 

Povejmo še nekaj o glasbi. Izbira se vrti okoli »chiptune”-elektronskega plesnega glasbenega žanra. Seveda to ne bo všeč vsem, kar je povsem razumljivo, vendar lahko glasbo v aplikaciji tudi izklopite. Vsega skupaj imate 9 izzivov, torej 9 novih pesmi v igri in vsaka glasba ima v igri drugačno vizualno reprezentacijo. Ko ste enkrat končali z izzivi, kar bo precej lahko, vam preostane samo še to, da zbirate vse več točk. Beat Stomper je dober tudi samo za nekaj hitrih rund. Sedaj ga namesto 2.3 eurov dobite brezplačno.

 

 

Prav tako ni noben problem, če niste ravno privrženec skakanja naokoli po ritmu glasbe – kot ponavadi, smo za vas zbrali nekaj drugih aplikacij, ki so pravkar postale brezplačne. Bodite pozorni, da jih preneste karseda hitro, saj se cene lahko vrnejo vsak čas.

 

File Manager Pro

Ena izmed največjih novih značilnosti iOS 11 bo aplikacija Files za upravljanje z datotekami. Če ne morete počakati do takrat, lahko sedaj brezplačno prenesete zelo podobno aplikacijo File Manager Pro. Očitno uporabniški vmesnik ni tako dober kot Applovo lastno namizje, vendar se ta lahko poveže tudi s številnimi zunanjimi storitvami, prav tako pa ima za prenašanje vgrajen brskalnik.

 

Star Cat Adventure

Aamar Rana je svojo prvo igro razvil pri šestih letih. Že dvakrat jo je popolnoma preuredil od začetka, mehaniko originalne igre je zavrgel in ponovno narisal grafiko. Na koncu tega procesa je izdal Star Cat Adventure, kjer morate Star Cat pomagati, da najde mačjo družino in pride do doma preko sedmih galaksij in 43 unikatnih nivojev.

 

Formino

To je odlična igra sestavljanja, kjer lahko, da se ohranjate sveže, izvajate malce mentalne akrobacije. Iz različnih elementov morate zbrati vse sorte oblik, kar na prvi pogled izgleda lahko, vendar temu niti slučajno ni tako. Namesto 3.5 eurov sedaj dobite 360 nivojev brezplačno: na žalost pa ta brezplačen vidik igre, v tem primeru pomeni, da skupaj s tem dobite v igri tudi oglase in videje.

 

Fox Eats Chicks

Ta igra ima nekaj precej čudovite piksel grafike. Z lisico morate uloviti piščance, kar ni tako lahko kot se morda sliši, poleg tega časovni izzivi od vas zahtevajo, da dokončate nivoje karseda najbolje. Namesto za originalnih 4.5 eurov, je sedaj igra brezplačna.

 

Jasper’s Rocket

To je brezkončni letalski tip igre, v kateri morate leteti v naključno izbranem okolju in dokončati naloge na planetu, kjer so izbira menjalne valute banane. Vreme in čas dneva se nenehno spreminjajo in lahko se čudite tudi temu, kako izgleda, če ima planet več soncev. Aplikacija je narejena tudi za Apple TV.

 

Modern Translator

Veste kaj je najhuje glede te aplikacije? Razvijalec Quang Lam si je v Mac App Store drznil zahtevati za plačilo 10.99 eurov – ker za to dobite praktično mobilno verzijo Google Translate in spletni pogled v macOS aplikaciji. Vendar pa za brezplačno aplikacijo zna biti kar uporabna, še posebej če veliko uporabljate Google Translate in nočete kar naprej gledati v zavihek brskalnika.

Apple Inc. (AAPL)