imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

BeatsX test: slušalke Beats, ki so skoraj popolne

Jablan

Na testu smo imeli slušalke BeatsX, še zadnji manjkajoči kos slušalk z W1 čipom, ki so bile predstavljene lanskega septembra. Ta izdelek je precej všečen in za to ceno ni edini. Vendar pa ima tudi svoje pomanjkljivosti.

Beatsova prodajna paleta izdelkov v bistvu zajema vse vrste uporabe: npr. imamo premium slušalke Solo 3 ali par športnih slušalk, ki se imenujejo Powerbeats3. V današnjem testu si bomo pogledali, kako se obnesejo BeatsX. Ta par slušalk je zelo osnoven par brezžičnih slušalk, ki jih lahko udobno uporabljate v skoraj vseh mogočih situacijah; naj bo to potovanje ali preprosto pisarniško delo.

01_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Zunanjost

Čeprav so BeatsX najcenejši izdelek izmed vseh izdelkov z W1 čipom in celo med vsemi brezžičnimi Beats napravami, se to sploh ne pozna. Ko kupite izdelek, dobite lično belo škatlo s prozorno plastiko na sprednji strani, prek katere lahko vidite želen par slušalk. Tam na strani se nahaja tudi “globok” citat, ki je nekoliko nerazumljiv – “ljudje ne slišijo vso glasbo” – in na hrbtni strani je seznam najpomembnejših funkcij.

02_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Pod slušalkami ležijo vsi dodatki, ki so lepo spravljeni v črni kos lepenke. Poleg para, ki se že nahaja na slušalkah, dobite še tri pare ušesnih nastavkov in dva para varnostnih “krilc” enake velikosti, ki dajejo slušalkam večjo stabilnost. Ta zadnja možnost je velik plus: prvič, ker ne objema ušesa od zunaj, ampak oklepa uho od znotraj; in drugič, ker ga je enostavno odstraniti.

Na hrbtni strani kartona boste našli USB – Lightning polnilni kabel, ki je dolg približno 15 cm in isto vrsto torbice, ki smo jo imelo pri PowerBeats3, čeprav se zdi ta malo manjša, tako da se popolnoma prilega vašemu žepu. Ta rešitev za shranjevanje naprave je zelo dobra: guma je tako zelo mehka, da je prijetna na otip. Poleg vsega tega imate poleg tudi običajni priročnik in garancijo in tudi Beats nalepko.

Glede na kvaliteto materiala bi raje rekli, da so BeatsX bolj športen izdelek kot premium. Trak, ki gre okoli vratu, je narejen iz istega gumijastega materiala kot ohišje in to je vsekakor plus. Debelina je ravno pravjšnja, ne srbi vas in ne počutite se neprijetno tudi, ko se dotikajo vaše kože. Prav tako vam z njimi ni potrebno biti previden, saj vam srednje trden dizajn omogoča, da jih zvijate, kakor želite.

03_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Na dnu sta dva plastična dela, oblikovana kot medijska kontrolerja, po en na vsaki strani. Gumb za vklop/izklop in LED statusni signal je postavljen na levo stran, medtem ko je vtičnica za polnjenje na desni strani. BeatsX so sposobne predvajati glasbo do 8 ur. Ti plastični deli služijo temu, da slušalke lepo stojijo na vašem vratu, tako da ne bodo skakale naokoli z vsakim korakom, ki ga naredite. To vas sploh ne bo motilo, ali pa vam bo zelo nadležno: odvisno od vas.

Vse je povezano z dvema ravnima in tankima kabloma, ki vodita do samih slušalk. Raven dizajn se v tem primeru ne zdi upravičen, je bolj moteč, kot karkoli drugega. Nepotrebno se bo zvijal, ko si boste nadeli slušalke. In tudi ne izgleda prepričljivo dolgotrajen, saj je precej tanek – debelejši, bolj okrogel dizajn bi bil bolj eleganten. Naprava za nadzor je postavljena na desni kabel in deluje odlično. Gumbe najdete enostavno, so dobro odzivni in poznajo vse običajne funkcije – od Siri do upravljanja s klici. V teoriji so slušalke združljive tudi z Android napravami, čeprav tega nismo preizkusili.

04_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Glave slušalk so zelo majhne: niso tako velike, kot so pri Powerbeats3. Dizajn je nekoliko nagnjen, tako da se popolnoma prilega ušesom. Ne boste jih mogli “stresti” dol z ušes, niti ne brez “krilc”. Ena super dodatna stvar so magnetki, ki so nameščeni na zadnji strani glave slušalk, tako da, ko jih ne uporabljate, jih lahko “pospravite” skupaj. To je super, da vam slušalke ne bingljajo, ko jih nimate v ušesih, vendar potem izgledajo kot ogrlica. Zdi se kot majhna stvar, vendar je vsekakor odlična rešitev.

05_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Slušalke, ki smo jih imeli, so bile črne, ampak jih lahko kupite tudi v modri, sivi in beli barvi.

Kvaliteta zvoka, uporaba

Applov W1 čip skrbi za nemoteno, stabilno, široko povezljivost. Velikokrat smo se že pogovarjali o prednostih tega čipa, tako da zdaj ne želimo iti v podrobnosti. Vendar pa nas vsakič znova preseneča, ko preizkušamo kakšen izdelek s tem čipom, da vidimo kako super rešitev je in to ne samo zaradi povezljivosti. Preprosto neverjetno je, da se lahko glasba predvaja pri isti kakovosti ne glede na to, kje v hiši se nahajate in prav tako je tudi z večjimi prostori. Zamislite si, ko obiščete knjižnico z velikimi opečnatimi stenami in ko si na lestvi, dve sobi stran od naprave, ogledujete knjige – medtem pa glasba zveni popolnoma enako, kot če bi stali poleg naprave. Enostavno magično!

O življenjski dobi baterije nimamo nobenih “slabih” besed. Na papirju lahko slušalke BeatsX predvajajo glasbo do 8 ur, kar se zdi veljavna številka. Prav tako ni problem, če slučajno zmanjka energije, saj lahko napravo v 5 minutah napolnite za dvourno predvajanje – vse to po zaslugi tehnologije Fast Fuel, kar pomeni da jo lahko do konca napolnite v 45 minutah. Ob normalni vsakodnevni uporabi verjetno ne boste potrebovali več kot to.

06_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Glede kakovosti zvoka ne pričakujte ničesar pretresljivega: BeatsX ponujajo natančno to, kar lahko pričakujete od Beats izdelkov. Bolj testiramo te izdelke, bolj se zavedamo, da v smislu kakovosti zvoka ni prave razlike med cenejšimi in premium izdelki, kot ni nobene razlike med žično in brezžično različico. Naprava je povsem primerna za potovanja ali športanje, vendar pa vam ne more dati izkušnje kakovostnega poslušanja glasbe. To je zelo prikupen izdelek s “pumpajočim” basom in šibkimi visokimi zvoki. Vsakodnevne hit pesmi in radio Beats 1 s temi slušalkami zvenijo super, čeprav z njimi verjetno ne boste poslušali Bachovih mojstrovin.

Zaključek

Na koncu testa lahko rečemo le, da je to najboljši Beatsov izdelek glede na razmerje med ceno in kakovostjo. Če vam je brezžičnost bolj pomembna kot kakovost zvoka, potem vsekakor preverite te slušalke. BeatsX so skoraj popolne Beats. Imajo zelo dobro avtonomijo baterije, so relativno poceni, so majhne in so zelo udobne. Razlog zakaj so “skoraj” popolne se skriva v tem, da niso ravno dobre za športanje – četudi imajo gumijasta “krilca”, zaradi dejstva, da BeatsX niso odporne na znoj. To je precejšnja težava, če upoštevamo, da je to področje, kjer je lahko brezžičen dizajn velika prednost.

07_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

 

Ker nimajo te značilnosti, BeatsX postanejo konkurent AirPods slušalkam. Airpods niso očiten boljši nakup, čeprav, če bi morali izbirati, bi verjetno izbrali slednje. Vendar pa ni dobro, da sta ta dva izdelka tekmeca znotraj podjetja. Ta odsotnost te značilnosti zelo “boli”, ker če bi jo dodali, bi slušalke BeatsX nenadoma imele nekaj, kar slušalke AirPods nimajo. Kljub temu, če vam je pomembno, da imate med slušalkami nek povezovalni kabel ali pa samo preprosto majhna razlika v ceni med BeatsX in AirPods, potem vsekakor razmislite o nakupu BeatsX. Trenutno je to od vseh vstopnih izdelkov te blagovne znamke verjetno najboljša izbira.

Apple Inc. (AAPL)