imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple skuša najti naslednjega Justina Bieberja


Za to je moral Apple pridobiti celotno zagonsko podjetje, vendar se bo v primeru, da projekt uspe, naložba kmalu poplačala.

Po besedah anonimnih virov Axiosa je Apple kupil zagonsko podjetje za glasbeno analitiko Asaii, ki se nahaja v San Franciscu. Kot je znano, naj bi bil posel vreden manj kot 100 milijonov dolarjev, tako rekoč so ga dobili skoraj brezplačno. Še posebej, če upoštevamo, da na svoji spletni strani ne ponujajo nič manj kot

svoje algoritme, s katerimi lahko pred vsemi najdete naslednjega Justina Bieberja.

Vau. Storitev podjetja Asaii je resnično prebrisana. Bistvo storitve je, da je s pomočjo njihovih strojno naučenih algoritmov mogoče najti skrite talente pred vsemi drugimi. Algoritmi nenehno preverjajo različna družbena omrežja (Twitter, Facebook, Instagram) in statistiko storitev za predvajanje glasbe (YouTube, Spotify, Apple Music, SoundCloud). Iščejo pa statistične podatke o aktivnostih, ki označujejo izvajalce pred njihovim slavnim prebojem.

Domnevno sistem deluje tako dobro, da odkrije skrite talente celo 10 tednov pred njihovim pojavom na top lestvicah. Samoumevno je, da je to velik začetek za Apple, in ker imajo Apple Music, bi bila ta storitev zaradi svojih sposobnosti zanje precej koristna. Sklenejo lahko na primer ekskluzivne pogodbe z izvajalci po sorazmerno nizki ceni, ali pa lahko okrepijo priporočeno vsebino za uporabnike, s čimer bi na lažji način premagali konkurenco. Kako kul!

Prav tako moramo omeniti, da je Apple pred kratkim sklenil kar nekaj zanimivih poslov, ki so povezani z Apple Music. Tako je na primer podjetje v preteklem mesecu zaključilo prevzem Shazama, priljubljene storitve za prepoznavanje glasbe. Zadnji dosežek pa je bila integracija storitve Genius v samo aplikacijo.

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)