imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple se razhaja z enim izmed svojih največjih dobaviteljev

Urednik

To je konec, v iPhonih ne bo več Qualcommovih LTE čipov. Podjetji sta se poslovili po več letih bojev na sodišču. Sedaj bo Intel ekskluzivni dobavitelj za Apple.

Qualcomm že dolgo proizvaja telekomunikacijske čipe in mobilne procesorje. Androidni uporabniki podjetje gotovo že dobro poznajo, saj večina proizvajalcev uporablja njihove rešitve. Njihove LTE čipe uporablja tudi Apple, vsaj do sedaj. Applov CFO je potrdil, da se je njihovo sodelovanje končalo.

Apple in Qualcomm sta se dolgo časa pravdala na sodiščih in podjetje iz San Diega je bilo vpleteno v več škandalov. Do sedaj sta LTE čipe za iPhone dobavljala Intel in Qualcomm skupaj, sedaj pa je dobavo popolnoma prevzel Intel.

To je pomembno zato, ker se sedaj zelo oža seznam Applovih dobaviteljev. Lansko leto je Cupertino odslovil podjetje, ki je dobavljalo integrirane grafične procesorjev, in je v iPhone implementiral svoje rešitve. Apple je v svoje roke prevzel tudi tehnologije, ki jih vgrajujejo v zaslone, matične plošče in kamere.

Vseeno je Intel še vedno na seznamu in njihovi deli se pojavljajo v različnih napravah. Očitno pa je, da se Apple želi znebiti drugih ponudnikov in začeti uporabljati svoje rešitve.

Vir: The Verge

 

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)