imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Apple se pripravlja, da bo naredil nekaj pomembnega!

Jablan

Ne, tokrat ne govorimo o iPhonu 8 ali iMacu Pro ali Watch 3, ampak o popolnoma drugačnem, še nikoli videnem …. torej… nečem.

Wall Street Journal je prišel do zanimivih ugotovitev. Malo so pobrskali naokoli po Applovi denarnici in pogledali kako podjetje zapravi tiste milijarde. Kar so ugotovili je, da je vsota denarja, ki so jo zapravili za razvoj in raziskave, proti koncu julija v zadnjem kvarterju, zrasla za 15 %. Za to so v zadnjih 12 mesecih zapravili skupaj 11.2 milijarde dolarjev, kar pomeni, da so v to investirali 5% svojega celotnega dohodka.

To ni zanimivo že samo po sebi, če ne upoštevamo »zgodovinskega« konteksta, ki paše zraven.

 

 

Apple ni zapravil tako velik del svojega prihodka na raziskavi in razvoju že od leta 2004. Tisto leto je bilo pravzaprav tretje leto pred predstavitvijo prvega iPhona, kar je verjetno leto, ko se je razvoj dejansko pričel. Zato Wall Street Journal meni, da bi lahko v roku nekaj let

Apple prišel ven z nečim enako pomembnim, kot je bil iPhone.

Seveda še nihče ne ve kaj bi to lahko bilo, ampak lahko se domislimo kar nekaj projektov, ki bi lahko bili tisti projekt prihodnosti. Npr. imamo Apple Car, ki izgleda kot da bo dejansko postal resničen fizični avto, ne samo samo vozeč program. Takšne zneske pa bi lahko upravičila tudi ekipa nekdanjih vodij za satelite.

 

Vir: 9to5mac

Apple Inc. (AAPL)