imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple se je v tem tednu opravičil in odpravil težavo s skupinskimi FaceTime klici


Dobili smo uradno Applovo izjavo v zvezi z napako in popravek je že na poti. Kaj se je dejansko zgodilo?

Resna varnostna težava je bila glavna tema vseh novic v zadnjem tednu, nanašala pa se je na novo funkcijo skupinskih FaceTime klicev v iOS 12. Nekaj ur po odkritju napake je Apple začasno izklopil funkcijo. Zdaj so za MacRumors komentirali to napako in povedali nekaj besed o odpravi le te.

Kaj se je dejansko zgodilo? Če ste z nekom želeli opraviti skupinski klic in ste naknadno dodali svojo številko, se je klic dejansko že začel. Tudi če ta oseba ni prejela vašega klica, se je prenašalo vse, kar je mikrofon uspel posneti. Če ste želeli nekoga poklicati na ta način, je klic samodejno sprejelo, ne glede na vse. In to je bila resna kršitev varnosti.

O tem sta Applu poročala 14-letni deček in njegova mati (gre za Thompsonove, ki so omenjeni tudi v Applovem pismu), še preden je izbruhnil škandal. Apple pa je funkcijo deaktiviral šele po tem, ko je novica preplavila splet. To je Applu prineslo še več nevšečnosti.

Nazadnje je podjetje komentiralo novice in obljubilo, da bo ta teden ponovno omogočilo funkcijo. Poglejmo si, kaj so povedali za MacRumors:

Odpravili smo varnostno napako skupinskih FaceTime klicev na Applovih strežnikih in izdali bomo posodobitev programske opreme, s katero bomo naslednji teden ponovno omogočili funkcijo za uporabnike. Družini Thompson se zahvaljujemo za prijavo napake. Iskreno se opravičujemo našim strankam, ki so bile žrtev te napake, in vsem, ki jih ta varnostna težava zadeva. Zahvaljujemo se za potrpljenje vseh, medtem ko zaključujemo ta proces.

Našim strankam želimo zagotoviti, da je naša inženirska ekipa takoj, ko se je seznanila s podrobnostmi, potrebnimi za reprodukcijo napake, hitro onemogočila skupinske FaceTime klice in začela delati na popravku. Zavezani smo k izboljšanju postopka, s katerim prejemamo in širimo ta poročila, da bi jih čim hitreje posredovali pravim ljudem. Varnost naših izdelkov jemljemo zelo resno in prizadevamo si, da bi nam uporabniki še naprej zaupali.

Veselimo se, da bo funkcija kmalu spet omogočena in upamo, da v prihodnosti ne bo takšnih težav.

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)