imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple praznuje Mesec srca


Na okrogli mizi so poročali o objavi svoje relevantne raziskave, ki je nastala v sodelovanju s 400 000 uporabniki.

Tim Cook je povedal Mad Moneyjevem Jimu Cramerju, da se bo njegov odgovor na vprašanje o največjem doprinosu Appla k razvoju človeštva nanašal na zdravje.

Zdaj, ko podjetje praznuje ameriški Mesec srca, so organizirali dogodek v eni od Applovih trgovin v San Franciscu. Na panelu so člani Applovega zdravstvenega oddelka delili nekaj zanimivih dejstev o sebi in projektu, ki je postal zelo pomemben.

Apple je konec leta 2017 začel s programom Heart Study, v katerem je sodelovalo 400 000 uporabnikov. Program naj bi odkril, ali lahko Watch prepozna simptome atrijske fibrilacije, ki je predhodnica možganske kapi. To je področje, ki ga medicina še ni v celoti raziskala, zato dolgoročna študija s sodelovanjem takšnega števila ljudi s trenutno razpoložljivimi sistemi še ni mogoča. Ta bolezen pa je pravi ubijalec: samo v ZDA leto povzroči več kot 130 000 smrtnih primerov.

Appe bo rezultate svojih raziskav objavil 16. marca. Upajmo, da so dobili pozitivne rezultate, ki lahko služijo medicini in bi lahko bili navdih za začetek več podobnih programov po vsem svetu.

V času škandalov, povezanih s podatki in zasebnostjo, je dobro vedeti, da se zbiranje podatkov lahko opravi tudi za dobre namene in da lahko Apple Watch resnično rešuje življenja. Predvsem takrat, ko je programska oprema tako razvita kot strojna oprema (kot je na primer EKG).

Prav tako so povedali, da Applovi kolegi običajno berejo povratne informacije in pisma uporabnikov, ki so naslovljena na Tima Cooka, in to jih zelo motivira.

Vir: CNBC

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)