imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Apple nadaljuje svojo širitev

Grega

Apple je včeraj uradno oznanil, da so podpisali dogovor za prevzem digitalne revije Texture, ki deluje na osnovi naročnine.

Texture za fiksno mesečno naročnino uporabnikom ponuja neomejeno branje preko 200 revij. V bistvu tako kot Netflix ali Apple Music z revijami. Texture ponuja široko izbiro, tudi z znanimi revijami, kot so The New Yorker, People, Time, GQ, Fortune in ELLE. Če spremljate vsaj dve izmed njih, se vam naročnina že splača. Apple poroča, da so revijo kupili v celoti, celotna razvijalska in novinarska ekipa se bo preselila v Cupertino.

Zakaj je to dobro za Apple? Vprašanje je enostavno, odgovor malo bolj kompleksen. Najprej je treba omeniti Apple News (ki pri nas žal ni na voljo), kjer Apple ponuja izbor novic iz drugih virov, tako da sistem že poznajo, želijo pa ga obogatiti. Poleg tega se z naročnino ukvarjajo že pri Apple Music in to bi radi razširili še drugam. Google in Amazon že nekaj časa ponujata tudi plačljive novice in Apple bo sledil.

Na drugi strani imamo zelo občutljivo medijsko situacijo v Ameriki. Pojav lažnih novic, manipulacije na Facebooku in politični pritiski na novičarske strani. To le potrjuje, koliko moči imajo mediji in kako učinkovito lahko vplivajo na ljudi. Apple sicer nima političnih ambicij, vendar je moč soustvarjanja medijske krajine precej pomembna.

Apple je Texture tudi izbral za najbolj inovativno aplikacijo leta 2016 in zaenkrat aplikacija še ostaja na App Storu in tudi na trgovinah drugih ponudnikov. Eddy Cue, višji podpredsednik za internetno programsko opremo in storitve, je novo pridobitev komentiral tako:

Zavezani smo kvalitetnemu novinarstvu iz zaupanja vrednih virov in omogočanju revijam, da nadaljujejo s produkcijo stilsko dovršenih in vključujočih zgodb za uporabnike.

Ne bi mogel povedati bolje.

Vir: Apple Newsroom, The Verge

Texture trenutno ni na voljo v slovenskem App Storu, pričakujemo pa, da se bo aplikacija hitro razširila, upamo da čim prej tudi v Slovenijo. Lahko pa preverite predogled aplikacije v App Storu.

Apple Inc. (AAPL)