imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Music, dom klasične glasbe

Urednik

Če bi radi poslušali klasično glasbo, boste verjetno iskali druge vire, ne Apple Music. Vendar se splača preveriti, sploh sedaj, saj je eden izmed najbolj znanih glasbenih založnikov zagnal svojo sekcijo na Applovi storitvi.

Čeprav je veliko klasične glasbe na voljo na različnih storitvah za pretakanje glasbe, to ni njihov glavni vir. Ni čudnega, da v oglasih za Apple Music nikoli ne slišimo Bachove glasbe …

Vendar obstajajo uporabniki, ki bi želeli poslušati klasično glasbo na modernih platformah. Morda ste taki tudi vi. Za take je kot nalašč nova sekcija za klasično glasbo, ki jo bo urejala svetovno znana založba Deutsche Grammophon.

To je nemški založnik, ki ga je leta 1898 ustanovil izumitelj gramofona, Emile Berliner. V več kot sto letih delovanja je postal to pomemben del klasične glasbe in eno največjih imen v industriji. Če kdo, potem so oni najboljši za predlaganje glasbe.

Njihov izbor se bo na Apple Music pojavil enkrat ta teden, njihov seznam bo na voljo pod zavihkom Browse in se bo redno spreminjal in predlagal nove vsebine.

Še več, tu bodo tudi druge vsebine, recimo vizualni albumi, kar pomeni glasbo in video za določene izvedbe. Prva taka vsebina bi lahko bila opera Romeo in Julija Charles-Françoisa Gounoda, ki je bila izvedena leta 2008 na festivalu v Salzburgu.

Vir: MacRumors

 

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)