imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Maps je privzeta storitev najbolj varnega brskalnika


DuckDuckGo je izbral Applovo storitev, saj je tako 100 % prepričan, da nihče ne bo trgoval s podatki njihovih uporabnikov.

Enačba Google = Internet je precej splošno znana. Predvsem zato, ker je Googlov brskalnik na monopolnem položaju na trgu. Glede na podatke StatCounter iz decembra 2018, je bil Googlov tržni delež 92,25 %. Z drugimi besedami, večina sveta za brskanje po internetu uporablja Google.

Kljub temu so na trgu tudi drugi. Morda se vam zdi ime Bing in Yahoo! Znano, poleg tega ima tudi azijski trg svoje najbolj priljubljene brskalnike. Druga, manj znana izbira je DuckDuckGo – prepriča sem, da ni tako razširjen prav zaradi svojega groznega imena. Kljub temu je najbolj pomembna stvar pri DuckDuckGo brskalniku to, da je njihova prioriteta zaščita podatkov.

Medtem ko Google in drugi bogatijo s prodajo različnih podatkov o brskanju svojih uporabnikov, DuckDuckGo zagotavlja, da bodo vsi vaši podatki varni in zasebni. Ne izdajajo IP naslovov, poleg tega nikoli ne shranjujejo podatkov o lokaciji in ne prodajajo vaših osebnih stvari.

Prav zato so za svojo privzeto storitev zemljevidov namesto Google Maps izbrali Apple Maps. Uporaba MapKit JS omogoča, da brskalnik varno ohrani vsa iskanja, ki vsebujejo podatke o lokaciji.

Kljub temu, da Apple Maps ni najboljša storitev na trgu, pa je njena prednost ta, da je najbolj varna…

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)