imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple je že začel razvijati iOS 13


Število naprav, ki poganjajo iOS 13, se je po statistiki obiskovalcev različnih spletnih strani v zadnjem času precej povečalo. Naslednja glavna različica iOS-a je torej na poti.

Čeprav se vam zdi, da je iOS 12 izšel šele pred nekaj meseci, je bil predstavljen že pred 7 meseci, na lanskem WWDC dogodku. To pomeni, da naslednji dogodek lahko pričakujemo v naslednjih 5 mesecih, zato mora Apple delati na naslednji različici iOS-a.

Ne preseneča nas, da MacRumors v svoji statistiki obiskovalcev poroča o vedno več napravah, ki poganjajo iOS 13 in njihove IP-naslove je mogoče povezati z Applom. Prve uporabe smo zasledili v novembru, večino pa smo opazili sredi decembra. Med prazniki se je njihovo število nekoliko zmanjšalo, vendar januarja pričakujejo še več uporabnikov.

iOS 13 bi lahko bila zanimiva posodobitev. Po eni strani bi to morala biti izdaja, ki bo vsebovala več novih funkcij in sprememb v dizajnu. Predvsem zato, ker so razvijalci načrtovali več novih funkcij za iOS 12, toda konec koncev so te ideje zavrgli in se osredotočili na stabilnost.

Torej ni napak pričakovati prihod teh manjkajočih funkcij. Govori se, da bo imela aplikacija Files pametnejše funkcije, v različnih aplikacijah bo na voljo več zavihkov, tako kot v primeru iPadov, pričakujemo pa lahko tudi nov domači zaslon. Da ne omenjam težko pričakovanega temnega načina.

Ker se približujemo datumu, bo na plano pricurljalo vse več informacij, zato raje ne bomo ugibali točnega seznama vseh funkcij. Kmalu bomo priča govoricam in špekulacijam…

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)