imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple je preklical razvoj AirPowerja


Tisti, ki so bili skeptični glede inovativne brezžične polnilne podloge, so imeli prav. Naprava ni mogla doseči Applovih visokih standardov kakovosti, zato je podjetje prekinilo projekt.

Septembra 2017 je Apple napovedal prihod brezžičnega polnilnika, ki bi lahko hkrati polnil več naprav. Čeprav to ni nič novega, saj so tega zmožni tudi drugi polnilci, je Cupertino zatrjeval, da bo polnilnik inteligentno prepoznal naprave in jih ustrezno napolnil, ne glede na to, kam jih boste postavili.

Od tega je že 2 leti in pol, mi pa še vedno čakamo. Kupci so bili nad napravo navdušeni v enaki meri kot v preteklosti, saj so številni viri trdili, da bo AirPower predstavljen najkasneje v aprilu. Po eni strani smo našli sliko AirPowerja na spletni strani Apple Australia, po drugi strani pa je na škatli nedavno predstavljenih AirPodov napisano, da naprava najbolje deluje s podlogo AirPower.

Po vsem tem smo na TechCrunch šokantno prebrali besede Dana Riccia, višjega podpredsednika Hardware Engineering in člana Applovega izvršnega vodstva:

Po mnogih prizadevanjih smo ugotovili, da AirPower ne bo dosegel naših visokih standardov, zato smo projekt preklicali. Opravičujemo se vsem strankam, ki so nestrpno pričakovale predstavitev te naprave. Še naprej verjamemo, da je prihodnost brezžična in delamo na tem, da bomo v kratkem v vaša življenja prinesli brezžično doživetje.

Izvedljivost AirPower projekta je bila že od samega začetka pod velikim vprašajem. Mnogi inženirji so trdili, da pri trenutnem stanju tehnologije tega ni mogoče doseči. Vedeli smo, da nameravajo v podlogo vgraditi veliko manjših polnilnikov, pri čemer bi se vklopili samo tisti, ki bi bili v uporabi. Glavna težava je bila posledica pregrevanja, zato naprave ni bilo mogoče uporabljati dolgoročno.

Apple je najverjetneje precej nenavadno pritiskal na lastne inženirje z uvedbo še ne dokončane tehnologije. V to smo prepričani, zato pa govorimo o Applu. V preteklosti so že razrešili veliko večje uganke. Tokrat pa jim ni uspelo. Razvijanje strojne opreme je trd oreh. Eno največjih podjetij pa je odličen dokaz za to. Podjetje je že pred tem uspešno premagovalo podobne situacije, zato upamo, da nas bodo presenetili s še boljšimi napravami.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)