imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Apple je predstavil Apple Watch Series 3 in Apple TV 4K

Jablan

Govorice so resnične, Apple je poleg treh novih iPhone modelov predstavil še pametno uro Apple Watch Series 3 in Apple TV 4K. Ura se bo lahko povezala z LTE omrežjem, medtem ko bo Apple TV, ki ima procesor A10X, sposoben prikazati kvaliteto filmov in iger v 4K ločljivosti. Poglejmo si katere so nove lastnosti.

 

Apple Watch Series

Tim Cook je oznanil novo generacijo ur, ki je iz leta v leto dosegla 50% rast in Apple v svetu pametnih ur uvrstila na prvo mesto. Odziv javnosti je Apple popolnoma presenetil in Cook je med Keynotom govoril o 97% zadovoljstvu strank. Po Cookovi predstavitvi smo si imeli možnost ogledati video, kjer so bili prikazani različni načini uporabe pametne ure Apple Watch. O tem so govorili tudi na WWDC, kasneje pa je na dan pricurljalo še nekaj drugih informacij glede tega, katere športne aktivnosti bo omogočila nov operacijski sistem watchOS 4.

 

 

Cook je na oder povabil Jeffa Williamsa, ki je najprej spregovoril o prej omenjenih športnih aktivnostih. Ura bo prikazala podatke za srčni utrip v mirovanju tudi na Watch Face. Govoril je tudi o tem, kako Apple Watch ni samo najbolj popularna ura na svetu, ampak je tudi najbolj popularna naprava za spremljanje srčnega utripa. Merila bo tudi srčni utrip po okrevanju, kar pomeni, kako dolgo potrebuje telo po telesni aktivnosi, da se srčni utrip povrne na tistega v mirovanju. Še več, pametna ura vas bo lahko obvestila, kdaj je srčni utrip povišan, tudi v primeru, ko ne boste aktivni.

Williams je govoril tudi o študiji, ki jo je Apple izvedel v sodelovanju z univerzo Stanford Medicine. Izgleda, da ta študija končno dobiva obliko: uporablja podatke srčnih utripov, ki so jih pridobili s pomočjo pametne ure Apple Watch, tako da lahko ura zazna abnormalne vzorce v srčnem utripu. WatchOS 4 bo na voljo za prenos od 19. septembra dalje. Apple Watch Series 3 bo imela tudi LTE podporo.

 

 

Kmalu smo izvedeli zakaj je bilo to potrebno: sedaj bomo lahko dostopali do 40 milijonov pesmi, naravnost iz aplikacije Apple Music. Serija 3 bo imela dvojedrni procesor, ki bo za 70% hitrejši kot pri seriji 2, razkrili pa so tudi W2 chip, ki bo pri 50% manjši uporabi energije, omogočil za 85% hitrejšo Bluetooth in WiFi internetno povezavo. Ura bo enake debeline kot serija 2.

Med predstavitvijo so demonstrirali, kako neverjetno bi bilo sprejeti klic z uro kar medtem, ko npr. “supate”. Ura bo uporabljala virtualno SIM kartico, za katero vam ne bo potrebno kupiti druge številke, ampak se bo ujemala s številko vašega iPhona. Navkljub informacijam od prej pa antena ne bo nameščena v gumb “Digital Crown”, ampak v sam zaslon.

 

 

Cena za serijo 3, ki ne bo imela LTE podpore, se bo začela pri 329 dolarjih, medtem ko bo Apple Watch serija 3, ki ima vse, stala 399 dolarjev. Serija 1 bo stala 249 dolarjev. Naročila se bodo v ZDA začela s 15. septembrom, medtem ko bodo začeli odpošiljati 22. septembra.

 

Apple TV

Po Willliamsu je na oder ponovno prišel Cook in nadaljeval z Apple TV-jem. Kar takoj je prešel na bistvo in predstavil Apple TV 4K. Že samo ime nam pove veliko.

S predstavitvijo je nadaljeval Eddy Cue, ki je govoril o novem 4K HDR (10 Dolby Vision) načinu.

Naprava ima procesor A10X, ki je znan že iz iPad Pro-ja, kar pomeni, da bo GPU štirikrat hitrejši kot pa je bil A8. Verjetno nam niti ni potrebno posebej omeniti, da bo to Apple TV 4K še  bolj približalo trenutnim generacijam, ki imajo v lasti igralne konzole. HD in 2K vsebine, ki ste jih že kupili, bodo za nov Apple TV 4K na voljo za prenos v 4K kvaliteti.

 

 

Na Keynotu je bilo prisotno tudi podjetje ThatGameCompany, ki razvija igre. Govorili so o tem, kako je Apple TV 4K blizu temu, da prikaže tradicionalne video igrice. Vendar pa, tudi če je strojna oprema tega sposobna, bodo za uspeh tega projekta potrebni razvijalci. Komaj čakamo, da vidimo, kaj bo Applu uspelo narediti iz tega.

Izhodiščna cena za Apple TV 4K je 179 dolarjev. Prednaročila se bodo v ZDA začela 15. septembra, odpošiljanje pa 22. septembra.

Če želite biti med prvimi, ki bodo obveščeni o začetku zbiranja prednaročil za nov Apple TV 4K in vse ostale izdelke, ki jih je Apple predstavil na letošjem dogodku, oddajte svoje podatke tukaj.

Konec šole
Apple Inc. (AAPL)