imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple je pravkar predstavil novi Mac mini!


Saj kar ne moremo verjeti, da je po dolgih letih čakanja ta trenutek končno prišel. in že je tukaj novi Mac mini in dejansko je boljši od tistega, kar bi si drznili predstavljati v najbolj divjih sanjah.

Ne moremo se spomniti, kdaj je bila linija izdelkov Mac mini nazadnje nadgrajena, čeprav je bilo to več kot potrebno. Kakorkoli, zdaj je tu. Naj vam pokažemo, kaj vse bo zmogel.

Novi Mac mini lahko kupite s štirimi ali šestimi Intelovimi procesorji osme generacije s 60 % boljšim grafičnim dosežkom (razumite to kot GPE, integriran v CPE). Kar se tiče shrambe, je Mac mini opremljen z 2 TB SSD-jem in kot dodatek ga lahko izberete s kar 64 GB RAM-a. Najmanjši prostor za shranjevanje, ki ga lahko izberete, se začne pri 128 GB. Zato bo mogoče izbirati iz precej široke palete, ki temelji na željah posameznika.

Primanjkljaja pri priključkih ni. Naše divje sanje, ki smo jih včeraj predstavili s pomočjo našega kolega K1l1m6n, so se skoraj popolnoma uresničile. Poglejmo si torej konkreten seznam: 10 gigabitni Ethernet, 4 Thunderbolt 3 vrata, HDMI in celo dva USB-A. Pravzaprav si ne moremo želeti več.

Še ena prijetna dodatna funkcija je čip T2, ki omogoča naprednejše varnostne funkcije, pa tudi vesoljsko siva barva, premišljen hladilni sistem, ki ne zagotavlja samo boljšega delovanja, ampak tudi manj hrupa. Ohišje iz aluminija je izdelano iz recikliranih materialov, prav tako tudi plastični elementi.

Dobro izdelana naprava prihaja s 64 GB RAM-a, 6-jedrnim 4,6 GHz Intel Core i7 procesorjem in 2 TB SSD-jem. To je pravi spektakel. Še posebej, če upoštevamo, da lahko od zdaj naprej Mac minije povežete med seboj, se pravi, zgradite lahko superračunalnik. Domnevno obstaja celo podjetje, ki jih na ta način med seboj povezuje na stotine. Dokaj brutalno.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)