imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple je popolnoma počistil Shazam


Komaj eno leto po prevzemu se je Apple odločil, da odstrani skoraj vse storitve drugih podjetij, ki ne prispevajo k njihovim dolgoročnim načrtom.

Pred približno enim letom je Apple kupil Shazam, eno izmed najbolj priljubljenih aplikacij za prepoznavanje skladb. Ne dolgo po uspešnem poslovanju so odstranili vse oglase, ki so bili prej prisotni v brezplačni različici. Kljub temu se ni veliko dogajalo, vsaj nekaj časa ne.

Prejšnji teden se je zgodilo novo čiščenje kljub temu, da je v majhni posodobitvi Shazam aplikacije na iOS sistemu pisalo samo “popravki hroščev in izboljšave delovanja”. Po posodobitvi je razvidno, da je Apple odstranil skoraj vse SDK-je drugih podjetji, ki jih je uporabljala aplikacija Shazam.

 

To so: AdMob, Bolts, DoubleClick, Facebook Ads, Facebook Analytics, Facebook Login, Inmobi, IAS, Moat in Mopub. Po posodobitvi je v aplikaciji ostal samo še Microsoftov HockeyApp SDK, za katerega do sedaj še nismo našli razumljive razlage. V različici za sistem Android do sprememb ni prišlo.

Vir: 9to5Mac

 

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)