imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Apple je najel Teslinega dizajnerja


Ali je mogoče, da bomo končno dobili Applov avto?

Andrew Kim je bil rojen v Južni Koreji in vzgojen v Kanadi. Znan je postal leta 2012, med leti obiskovanja univerze, ko je za hobi ustvaril prefinjen dizajnerski jezik za Microsoft. Podjetju je bil dizajn tako zelo všeč, da so takoj najeli mladega talenta, ki je več let delal na projektih, ki so vključevali oblikovanje Windows 10, HoloLens ali Xbox One S.

Po tem je njegova pot vodila v Teslo. Tam je sodeloval pri razvoju večih vozil, na primer različic Model 3, S, X in X, Roadster V2 in Semi. Prvotno je bila njegova naloga oblikovanje notranjega prostora modela 3. Povedal je, da je bil njegov največji izziv doseganje ravnotežja med potrebami avtomobila, ki bi ga lahko vozil tako človek kot računalnik.

Zdaj je pustil službo pri Tesli in se odločil za Apple. Na njegovem Instagram profilu je vidno, da je bil prejšnji torek njegov prvi delovni dan v Apple Parku. Kimova vloga v prihajajočih projektih je še vedno skrivnost, saj o tem molči on in tudi Apple.

Andrew Kim

Prav zaradi njegove preteklosti pri Tesli so številne spletne strani začele z ugibanjem, ali se bo morda osredotočil na projekt Apple Car. Ta projekt morda potrjuje tudi dejstvo, da se je zvezdniški inženir Doug Field vrnil v Apple.

Seveda je to neutemeljeno ugibanje, saj ima Kim izkušnje z oblikovanjem AR/VR očal in uporabniških vmesnikov. Kljub temu je nekaj zagotovo res: Apple je ponovno bogatejši, saj je v svoje vrste sprejel odličnega, izjemno izkušenega profesionalca.
Vir: The Verge

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)