imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

Apple bo naredil vse, da bo iPhone 8 dokončan v roku

Jablan

Izgleda da je Cupertino preklopil v panični način, zato da bo sposoben uresničiti izid telefona tega septembra. Po zadnjih informacijah, so pravkar kupili 10 milijonov vredno opremo, ki jo bodo dali v najem proizvajalcem delov za iPhone 8.

Zadnje štiri tedne krožijo govorice, da naj bi se med proizvodnjo iPhona 8, Apple soočal z nekaj ovirami. Nekatere novice so trdile, da se Apple še ni odločil o končnih tehnoloških rešitvah, medtem ko druge pravijo, da dobavitelji ne morejo dohajati z rastočimi zahtevami.

Apple se je izognil ugibanju. Po informacijah The Korea Herald, je Cupertino kupil za 10 milijonov dolarjev vredno opremo za proizvodnjo iPhona 8. Delov ne bodo proizvajali sami, ampak dali naprave v najem svojih dobaviteljem, da jim pomagajo dobaviti dele dočasa.

 

 

Če povemo še malo bolj natančno, gre se za naprave RFPCB – Rigid Flexible Printed Circuit Board. Ta tehnologija se v pametnih telefonih veliko uporablja (npr. za povezavo zaslona in kamere), saj znotraj pomanjšanih naprav pomaga prihraniti prostor. Ta toga in hkrati fleksibilna tiskana vezja, je težje ustvariti, kot pa samo toga ali samo fleksibilna, zato je dobaviteljem pomoč Appla prišla prav.

Ta nakup je bil nujen, saj pravijo, da se je en od treh dobaviteljev (tajvanski) zlomil pod pritiskom in odločil, da prekine dogovor z Applom.

Točen razlog zakaj se je dobavitelj iz tajske umaknil iz dogovora z veliko stranko Apple, ni bilo razkrito. Vendar pa viri pravijo, da je podjetje morda občutilo pomanjkanje zaradi zapletene proizvodnje in strogih zahtev glede kvalitete, skupaj z malo zaslužka.

 

 

 

Za Apple je pomenila izguba enega izmed treh stebrov proizvodnje kar hudo stvar. Ni čudno, da so bili z opremo prisiljeni pomagati drugima dvema dobaviteljema. Mimogrede, prej omenjena korejska podjetja sta Interflex and Youngpoong Electronics.

Upamo, da bo ta odločitev pomagala Applu, da svojim strankam zagotovijo, kar rabijo.

 

Source: Macrumors

Apple Inc. (AAPL)