imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Ali uspeh iPad Pro-ja opravičuje Microsoftovo idejo?

Jablan

Tekmec Microsoft pravi, da ni nihče verjel v osnovno idejo, ki stoji za tabličnimi računalniki Surface, sedaj pa trendu sledi celo Apple. Ryan Gavin je dodal še, da se lahko iPad Pro smatra kot odgovor na Surface, kar opravičuje njihovo lastno idejo.

Kot je to običajno, se je po izzidu novih iPad Projev, že začelo rivalstvo med tehnološkima velikanoma Applom in Microsoftom. Generalni direktor Surfacovih prodajnih naprav pri Microsoftu, Ryan Gavin, je z Business Insiderjem govoril o dejstvu, da ni sprva nihče verjel v Surfacovo dva v enem rešitev, zdaj pa jim po tej poti sledi celo njihov največji tekmec.

 

 

Microsoft opredeljuje nov Surface Pro kot napravo z vsestranskostjo studia in tabličnega računalnika, medtem ko Tim Cook meni, da iPad Pro linija obstaja zato, da veliko povprečnim uporabnikom nadomesti prenosne računalnike, čeprav je imel pred nekaj leti Applov generalni direktor zelo drugačno mnenje o tej kategoriji produktov. Med Q2 poročilom v letu 2012 je dejal, da bi kombinacija Macintosha in iPada zahtevala kompromise, nato je na Satya Nadelleve izjave dodal še, da združevanje opekača in hladilnika ni prijetna mešanica za uporabnika.

Kasneje, ko so začele prodaje Maca in iPada rahlo upadati, je tudi Apple ustvaril svoje PC tablične računalnike, čeprav na zelo drugačen način, kot je to storil Microsoft s Surface. iPad Pro je ostal kot mobilna naprava, kjer ste lahko inštalirali aplikacije, ki ste jih uporabljali na telefonu. Medtem pa so imeli tablični računalniki Surface Windowse 10, zelo malo aplikacij je bilo optimiziranih za parametre naprave in čeprav so lahko inštalirani vsi programi od Windowsa, jih niso optimizirali za zaslone na dotik, kar pomeni, da je njihova uporaba malce nenavadna.

 

Moramo pa priznati, da je Apple ustvaril takšno napravo kljub temu, da se je prej posmehoval tistim, ki so to poskusili. Ustvariti telefon velikosti iPhone 7 Plus, medtem ko je bil Steve Jobs generalni direktor, bi bilo to nepredstavljivo, danes pa prodajo več naprav s tem večjim zaslonom, kot pa osnovnih modelov. To je to za načela: Apple bo ustvaril naprave, katere si nikoli nismo mislili, da jih bodo – če so to želje splošnih in industrijskih potreb.

Kljub temu dejstvu pa je tako, da če bi Apple predstavil iPad Pro pet let prej, dve leti po začetku prvega iPada, ne bi bil nikjer blizu tega, kar skuša podjetje z bazo v Cupertinu doseči zdaj, da ne omenjamo tudi tega, da običajna popularnost iPada ne bi bila tako velika. Vse od tedaj je bilo ustvarjenih veliko aplikacij za iPad, zaradi katerih je izzid velikega tabličnega računalnika, ki se ga lahko uporablja s Pencil, razumen.

Vir: MacRumors

Konec šole
Apple Inc. (AAPL)