imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

AirPodsi so drugi najbolj prodajani Applov izdelek


Glede na najnovejšo statistiko Above Avalon, AirPodsi zaznamujejo najbolj uspešni dve leti prodaje glede na druge Applove izdelke, z izjemo iPada. Poleg tega povpraševanje po izdelku nenehno narašča.

AirPodsi so nedvomno ena izmed najbolj uspešnih zgodb o uspehu Appla. To je bil popolnoma na novo razvit izdelek, če ga primerjamo s proizvodnimi linijami tistega časa. Je poln vznemirljive tehnologije, ki popolnoma ustreza trendu dodatkov za nošenje. Tudi čas izdaje je bil odličen, saj so mnogi izdelek kupili za darilo, kar se še vedno dogaja.

Tokrat je Above Avalon v svoji statistiki “AirPods Have Gone Viral” povpraševanje po izdelku prikazal v številkah. Po številu prodanih izdelkov v četrtletju so ugotovili, da je bil v dveh letih od prve predstavitve tako popularen samo še en Applov izdelek, iPad.

Da se izognemo nesporazumom: govorimo le o prvih dveh letih od začetka prodaje izdelka. V primeru iPhona to pomeni obdobje 2007-2009, v primeru AirPodsov pa je to obdobje 2016-2018. To na nek način izkrivlja podatke o tem, da se lahko interes in odprtost do tehnologije v desetih letih bistveno spremeni. V vsakem primeru lahko obstaja razlog za to, da je v prednosti iPad in ne iPhone, ki je sicer po skupnem številu prodaje iPhonov v vodstvu.

V zgornjih številkah lahko vidite število izdelkov po četrtletjih, ki bi jih lahko pretvorili v sezonsko povpraševanje, saj so upoštevali tudi kumulativno statistiko. Kot je mogoče videti, čeprav v manjši meri, so AirPodsi še vedno drugi najbolje prodajani izdelek, vsaj če je ocena za 40 milijonov izdelkov pravila (Apple še vedno ne želi deliti uradne številke prodanih AirPodsov).

Vse to je razvidno iz podatkov iskanja. Če si ogledamo neverjeten narastek povpraševanja med prazniki, lahko vidimo, da se je leto dni po prvi prodaji število iskanj v Googlu podvojilo, dve leti pozneje pa še bolj dvignilo. Če ne gre za pretiravanje, potem so AirPodsi prava zgodba o uspehu, ne glede na to, da izdelek do zdaj še ni bil posodobljen.

Vir: Above Avalon

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)