imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10 % naprav uporablja iOS 12 v manj kot dveh dneh


Ko govorimo o mesecu septembru, govorimo o izidu novih naprav. Lahko bi se navadili na Applov razpored. Poleg novih pametnih telefonov je vedno izšla tudi nova različica iOS-a. Letos ni bilo nič drugače.

Končna različica iOS 12 je bila že 17. v mesecu na voljo za vse in ima veliko funkcij, hkrati pa obljublja boljše delovanje in druge popravke. Sistem deluje tako dobro, da v manj kot 48 urah 10 % naprav, ki se trenutno uporabljajo, žene iOS 12. Čeprav so bili prvi odzivi pozitivni, je lanski iOS 11 dosegel isto točko v le enem dnevu.

In leto pred tem je iOS 10 v samo 24 urah dosegel kar 14,45 % naprav.

Poleg novih funkcij je Apple za iOS 12 veliko pozornosti namenil stabilnosti in zanesljivosti – za zadovoljstvo mnogih uporabnikov. Novi sistem je prinesel resne izboljšave tako glede hitrosti kot učinkovitosti.

Radi bi dodali, da ta posodobitev ni izboljšala le najnovejših modelov, temveč tudi starejše. Če preverimo učinkovitost iPhona 6 Plus, se aplikacije odpirajo hitreje za 40 %, tipkovnica se prikaže za 50 % hitreje, odpiranje fotoaparata pa zdaj traja 70 % manj časa.

V pisarni smo iOS 12 testirali na dolgi rok – vse od iPhona 6 do iPhona X – odkar je izšla beta različica. Zabavali smo se že pri prvi beta različici, predvsem ko smo jo namestili na starejše naprave. V primeru iPhona 6, starega 4 leta, smo zasledili najizrazitejšo izboljšavo učinkovitosti.

iOS 12 je zdaj na voljo za iPhone 5s in iPad mini 2. Preizkusite sistem in hitro nam sporočite svoje mnenje!

Vir: Macrumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)